Ciorba de fasole uscata

de corina241 in Ciorbe, 16 Oct 2012 | 2533 vizualizari

 

Intr-o zi friguroasa de iarna, o ciorba de fasole cu ardei iute e tot ce-mi doresc la pranz :P

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole uscata
  • 2 cepe mari
  • 1 mocov
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • 300g kaiser
  • 1 lingura bulion de rosii facut in casa
  • sare
  • cimbru
  • patrunjel proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata:

Fasolea spalata foarte bine se tine in apa rece cateva ore sau cu o seara inainte de a fi gatita.

Pregatim o oala pentru ciorba in care punem fasolea in apa la fiert. Eu arunc prima apa in care fasolea a adat primul clocot. Apoi,la foc mic fierbem boabele de fasole impreuna cu ceapa intreaga si ardeiul taiat in 4,iar restul radacinoaselor (morcov,pastarnac,telina) le punem maruntite in oala cu ciorba de fasole. Adaugam sare(vegeta,orice dorim).

Kaiserul il taiem bucatele mici si-l tragem la tigaie pentru a se rumeni usor. Il punem la ciorba de fasole, adaugam bulionul si crenguta de cimbru lasand sa fiarba in continuare.

La sfarsit punem in ciorba de fasole verdeata proaspata, tocata marunt.

 

TIPS-URI

1

ciorba de fasole poate fi aromata si cu tarhon

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de fasole uscata 182482
retete culinare - Ciorba de fasole uscata 182483
retete culinare - Ciorba de fasole uscata 182484
retete culinare - Ciorba de fasole uscata 182485

COMENTARII (20)

corina241 1

16.10.2012, 20:49

si daca toata lumea etse satula ma bucur c-ati trecut pe la mine,la masa

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 10:46

gustoasa ciorbica

babi5 1

13.06.2014, 09:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18