Ciorba de fasole uscata

de babi5 in Mancaruri de post, 11 Mai 2013 | 2963 vizualizari

 

A plecat toata lumea la culcare si eu pot in liniste sa scriu fuguta acesta reteta bunaaaaa.. care o putem folosi si in post ..Am tot incercat tot felul si aceasta imi place cel mai mult ,pe incercate ..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata
  • 2 morcoviz
  • 1 pastarnac
  • o felie de telina
  • 1 patrunjel
  • 1 bucata praz (mai mic )
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturi
  • 1 foaie dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • vegeta
  • bulion
  • 2 linguri faina
  • ulei
  • frunze leustean
  • marar verde
  • boia de ardei dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata:

Se   spala  bine  fasolea  si  se lasa la  muiat de cu seara .Intr-o oala  punem fasolea la  fiert dupa  ce  a dat un clocot golim apa  si o inlocuim cu alta  calda lasam sa  fiarba cu  foaia  de dafin si ceapa  tocata marunt ,Intre timp tocam marunt zarzavaturile si ardeiul.

Cind fasolea  este fiarta pe jumatate  adaugam zarzavaturile ,ardeiul si prazul  tocate si  lasam sa fiarba in continuare ,potrivim de sare si piper.

Cind fasolea  este fiarta   ,adaugam bulionul si lasam sa mai fiarba .Intr- tigaie  punem uleiul la  incins  si  adaugam usturoiul tocat marunt , lasam un minut  ,apoi adaugam faina , lasam sa  se rumeneasca si adagam boiaua, apoi cu un polonic luam din ciorba si punem peste compozitia  din tigaie  mestecind  repede ca se ingroasE.

Punem peste  ciorba  rintasul si mai  lasam sa dea un clocot ,apoi asezonam cu  leustean si marar verde ,, Pofta  Buna  sa aveti  fiindca aveti  de  ce ..

TIPS-URI

1

se poate servi cu un ardei iute proaspat sau murat

2

se mai poate servii si cu ceapa rosie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole uscata, cu carnat afumat