Ciorba de fasole verde cu linte uscata

de Valclaudia in Ciorbe, 13 Iul 2014 | 4563 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 500 gr. fasole verde
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 1/4 vaza mica tocata
  • 250 gr. linte uscata
  • 3 catei de usturoi taiati rondele
  • 3 rosii taiate cubulete
  • 1 morcov mare taiat cubulete
  • 2 ardei grasi taiati fasii
  • 1/2 ardei iute taiat marunt
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 cutiuta mica pasta de rosii (bulion)
  • 1 foaie de dafin
  • boabe de piper
  • un praf de cimbru uscat
  • piper macinat si sare (dupa gust)
  • verdeata tocata (marar, patrunjel)

  //

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde cu linte uscata:

Curatam si spalam toate legumele. Apoi le tocam/taiem dupa preferinta.

Punem 3-4 linguri de ulei intr-o oala, adaugam ceapa maruntita si usturoiul taiat rondele. Calim cateva minute, adaugam apoi ardeiul taiat (cel gras si cel iute), mai calim 2-3 minute. Punem morcovii taiati rondele sau cubulete,varza tocata, lintea spalata in doua-trei ape, fasolea verde rupta bucati, apoi rosiile taiate, adaugam cca 4l apa rece,piper, sare, foaie de dafin si lasam sa fiarba ciorba la foc potrivit, cca 1 ora.

Inainte de oprirea focului gustam ciorba, adaugam pasta de tomate, presaram verdeata tocata si servim.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu linte uscata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

13.07.2014, 19:59

Super!

diaconta 1

13.07.2014, 20:56

ce ciorbita buna

MOKUSKA 1

14.07.2014, 10:57

imi place foarte mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de fasole cu ciolan afumat