Ciorba de fasole verde cu praz

de babi5 in Ciorbe, 13 Oct 2013 | 10717 vizualizari

 

Prea multa introducere nu am .... decit ca-mi place ca ciorbele sa fie cit mai colorate adica mult zarzavat am pus tot ce am mai gasit prin gradina . rezultat .. produs finit foarte bun ,gustos si sanatos .. Am folosit o oala de 4 l.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde
  • 4 morcovi potriviti ca marime
  • 1 telina mai mica
  • 2 ardei gabeni
  • 1 ardei kapia
  • praz (partea cu frunze) mai mic
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 1 legatura leustean
  • 50 ml ulei
  • 400 ml iaurt
  • 200 ml smintina
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • putin oregano
  • putin cimbru
  • 1 foaie dafin
  • vegeta
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde cu praz:

Prima data am curatat fasolea, am taiat-o bucatele mici, am spalat-o bine si am pus-o la o parte.

Intre timp am curatat zarzavatul, ardeiul, ceapa, le-am spalat bine si le-am tocat marunt. Le-am pus in oala cu uleiul si am lasat putin la calit, am adaugat fasolea, am mai lasat 10 minute sa se caleasca impreuna cu zarzavaturile, dupa care am adaugat apa calda la capacitatea oalei, am potrivit de sare, piper, vegeta, am pus oregano, foaia de dafin si cimbrul. Am lasat sa fiarba.

Intr-un castron am pus smantana si iaurtul, am adaugat ouale batute bine si usturoiul pisat, apoi am amestecat bine.

Cand fasolea este fiarta bine, cu un polonic luam din zeama fierbinte si punem usor peste smantana amestecand continuu, apoi compozitia obtinuta o turnam in oala. Oprim focul, amestecam bine, apoi asezonam cu leustean tocat.

Fasolea este gata pentru a fi servita.

Pofta sa aveti.

TIPS-URI

1

Langa se poate servi si un ardei iute

2

In smantana punem zeama fierbinte putin cite putin pentru ca smantana sa nu se branzeasca cand o adaugam in oala

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

babi5 1

14.10.2013, 12:05

xana multumesc mult

babi5 1

14.10.2013, 12:06

diana_k multumesc mult

babi5 1

14.10.2013, 12:06

simona72 multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde