Ciorba de fasole verde (de post)

de mihaelar63 in Ciorbe, 18 Ian 2013 | 17147 vizualizari

 

Farfuria in care este prezentata ciorba face parte dintre cele mostenite de la bunica mea - maica ,din Salaj .
O ciorba cu fasole congelata asta-vara , din productie proprie .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde congelata
  • legume congelate [ ardei , ardei iute , rosie , verdeata ]
  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 ardei rosu
  • 50 ml ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 pahar suc rosii
  • verdeata proaspata
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde (de post):

Curatati, spalati si taiati cubulete legumele proaspete [ceapa rosie, morcov, telina, ardei rosu, usturoi ]. Caliti-le in ulei 1-2 minute .

Adaugati aproximativ 3 l apa si sarati .

Cand morcovul este pe jumatate fiert se pune  fasolea verde congelata si restul legumelor congelate care au fost  maruntite [nu e necesar sa se dezghete in prealabil ].

La sfarsitul fierberii adaugati sucul de rosii si serviti ciorba asezonata cu verdeata proaspata .

 

TIPS-URI

1

Atentie !- nu e nevoie de piper , ardeiul iute da nota de picant suficient .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de fasole verde (de post) 198451
retete culinare - Ciorba de fasole verde (de post) 198453
retete culinare - Ciorba de fasole verde (de post) 198454
retete culinare - Ciorba de fasole verde (de post) 198455
retete culinare - Ciorba de fasole verde (de post) 198456
retete culinare - Ciorba de fasole verde (de post) 198457

COMENTARII (23)

Rocsi 1

18.01.2013, 15:04

Foarte gustoasa si buna

ANNA_46 1

19.01.2013, 04:52

Foarte buna ciorbica, iar farfuria

babi5 1

18.06.2013, 12:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: