Ciorbă de fasole verde(păstăi) cu afumătură

de diaconta in Ciorbe, 7 Dec 2011 | 58215 vizualizari

 

Cu siguranţă este una din ciorbiţele care-mi plac tare mult.Îmi place fasolea verde(care de fapt,e galbena),acompaniată de multe alte zarzavaturi.Iar dacă-i adăugăm şi puţină afumatură gustul este deja desăvârşit.Adică o ciorbiţă ardelenească adevărată.

 

INGREDIENTE

  • Fasole verde (aproximativ 600 gr am folosit eu)
  • 300 gr costita afumata sau kaiser
  • morcovi
  • patrunjel radacina
  • ceapa uscata
  • telina radacina
  • gulie
  • ardei rosu
  • ulei
  • o lingura faina
  • 150 ml suc de rosii
  • sare,piper,boia de ardei
  • patrunjel verde,leustean
  • smantana Cantitatile sunt orientative,in functie de cata ciorba vrem sa facem.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de fasole verde(păstăi) cu afumătură:

Costita se taie bucati si se pune la fiert  impreuna cu ceapa taiata marunt ,in apa cu putina sare.Daca este sarata costita,nu mai adaugam sare,urmand sa potrivim gustul la final. Fasolea se spala si se rupe bucati,eliminand si acea „codita” de la capete.

Zarzavatul se curata si se taie rondele sau cubulete. Intr-o cratita punem putin ulei si calim zarzavatul.Adaugam si putina boia,va da o culoare frumoasa ciorbei.Punem si zarzavatul in oala in care fierbem costita. Fasolea o oparim cu putina apa fierbine si o punem si pe ea in oala,alaturi de zarzavat.

Intre timp pregatim rântasul.Intr-o craticioara prajim putin faina cu putin ulei.Luam de pe foc,punem sucul de rosii si apa cat sa se ingroase faina.Amestecam sa nu se faca cocoloase.Nu trebuie sa fie foarte gros.

Cand a fiert fasolea si zarzavatul,punem rântasul in oala.Lasam sa mai fiarba  2-3 clocote.Daca dorim putem sa punem si smantana in oala,sau se poate servi separat in farfurie.

La final adaugam verdeata si mai condimentam daca este cazul. Mie imi place cu ardei iuti murati. Poftă bună !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole verde(păstăi) cu afumătură" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde, cu rosii