Ciorba de fazan

de misha71 in Supe/Ciorbe, 4 Iul 2010 | 11749 vizualizari

 

Daca nea Gugal tot nu m-a ajutat sa gasesc "ciorba de fazan" prin nenumaratele tentacule ale Mariei Sale (doar "supa de fazan", dar nu asta mi-era intentia), m-am hotarat sa dau drumul la motorasele din creieras, sa iau satarul in mana si sa ma umplu de glorie in famile :)))

Iaca ce mare adunare a iesit:

 

INGREDIENTE

  • 1 fazan decapitat si sfartecat ca pe un pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica cu frunze
  • 1 ardei rosu
  • 4-5 rosii
  • verdeata, condimente (frunze de telina, patrunjel, marar, leustean, cimbru, sare, un varf de cutit de piper)
  • taietei de casa
  • bors
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fazan:

In primul rand nu va speriati de timpul mare de pregatire. La mine a durat mult pentru ca minunea inaripata a fiert in 4 ore !!!! (ferice de cei ce au oala sub presiune, insa acu' mi-am jurat in barba ca o sa iau si eu)

Am pus separat carnea la fiert intr-o oala de 6 litri. Am tocat ceapa marunt, morcovul-rondele, pastarnacul, telina si ardeiul-cubulete si le-am aruncat in oala dupa ce carnea s-a fiert.

Am dat rosiile pe razatoarea mare (de lene sa nu le curat pielita cu mana :)) ) si le-am pus in oala, aproape de final, odata cu o mana de taietei de casa (facuti din 1 ou si faina)

Borsul l-am fiert separat si cand Marea Adunare din oala era aproape gata, l-am aruncat si pe el acolo, am pus verdeata tocata marunt (leusteanul l-am pus la sfarsit, dupa ce am stins focul), sare dupa gust (Atentie! borsul are si el sare, daca e umplut in casa), putin piper si ...... pe cai (ca foamea era pe masura poftei :D )

Na ca v-am dezvaluit din greseala si secretul ciorbei: taieteii de casa si cimbrul :))

Pofta buna si voua!

 

COMENTARII (34)

adinaciosescu

adinaciosescu 1

08.07.2010, 01:40

si mie la fel....ce bine era si ce buuuunnn

nadina73

nadina73 1

08.07.2010, 01:47

eluta nu dormi?

ela

ela 1

08.07.2010, 01:48

strigam la tine de la Julie de la masa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!