Ciorbă de găină

de Dana_Retetegg in Ciorbe, 14 Dec 2011 | 8320 vizualizari

 

Fiindca gaina noastra nu a fost foarte batrana a fiert relativ repede si ciorba a fost o bunatate! Va invit la o portie daca nu ma credeti! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina (piept, spate, aripi, ficatei, gheare, pipota - doar pulpele nu),
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 1 ardei rosu,
  • 2-3 cartofi,
  • 2-3 linguri mix de legume (mazare, fasole pastai, morcov, etc),
  • 3 rosii,
  • 1/2 telina,
  • taitei,
  • patrunjel,
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de găină:

Gaina a fost deja portionata de socra mea asa ca eu doar am spalat inca o data toate maruntaiele si am pus-o la fiert. Dupa primul clocot am schimbat apa.

Am pus din nou la fiert oala cu gaina si apa cat mai multa pentru ca a fiert singurica 1 ora si 20 de minute [treaba cu fiertul depinde de fiecare gaina, respectiv daca e 'babaciune' sau 'puicuta':))]. A mea era cam middle-age:))

Dupa ce am fiert-o 1 ora si 20' am inceput sa pun legumele in ordinea pe care o folosesc mereu: morcovul, telina, mix-ul de legume, ceapa, ardeiul, cartofii.

Cand legumele au fost aproape gata toate, am adaugat rosiile decojite si razuite (sau taiate cuburi mici) si am potrivit de sare.

Am adaugat apoi taiteii si verdeata.

Am servit-o aburinda, e nemaipomenit de buna si cu un ardei iute langa!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorbă de găină-0
Ciorbă de găină-1
Ciorbă de găină-2

COMENTARII (35)

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

16.12.2011, 16:46

Multumesc mult!!!

mamaieelena

mamaieelena 1

04.01.2012, 19:13

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

04.01.2012, 21:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!