Ciorba de gaina cu galuste

de Alinutza80 in Ciorbe, 22 Feb 2013 | 4306 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 tacam de ciorba de la o gaina (spate, aripi, ficatei, gheare, pipota - doar pulpe si pieptul nu le-am folosit)
  • 300 grame legume pentru supa
  • 1 cutie de rosii in sos tomat
  • patrunjel tocat
  • leustean tocat
  • sare
  • bors magic
  • Pentru galuste:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  • 9-10 linguri gris
  • 1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina cu galuste:

Se portioneaza bucatile de carne, se spala cu apa rece si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.

Cand da in primele clocote ,se spumeaza cu o spumiera, adunand usor toata spuma formata si se lasa sa fiarba cam o ora (daca gaina este de casa se poata sa fiarba si mai greu), pana se inmoaie usor carnea de pasare, apoi se adauga si legumele.

Se lasa sa fiarba bine inca 30 de minute, la foc mic apoi se adauga rosiile tocate marunt si sucul de rosii, se potriveste de sare, se adauga si borsul si la fel se potriveste dupa gustul fiecaruia(daca este prea acra, se mai adauga apa) si se mai lasa sa fiarba cateva clocote.

Galustele se fac asa: se bat ouale cu praful de sare, bicarbonatul si uleiul, apoi se adauga grisul in ploaie. Se amestecam totul bine, apoi se ia din compozitie, cu lingura  trecuta prin apa clocotita, si se pun galustile in ciorba. 

Se acopera oala si se lasa sa fiarba 10-15  minute.

Cand este gata se opreste focul si se adauga verdeata tocata.

Pofta buna!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de gaina cu galuste-0
Ciorba de gaina cu galuste-1
Ciorba de gaina cu galuste-2

COMENTARII (18)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

25.03.2013, 05:14

faina ciorbita

kukibella

kukibella 1

03.09.2013, 17:47

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 13:23

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!