Ciorba de gaina cu gulioare

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 16 Mai 2015 | 4072 vizualizari

 

Cred ca ciorba aceasta a dorit sa-mi iasa prea buna , prea ca la tara. Mama - soacra mi-a trimis o gaina. Am bombanit in mintea mea ca din nou trebuie sa ma apuc de epilat :D. Am avut putina rabdare si rezultatul a fost surprinzator.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg tacamuri de gaina crescuta la curte
  • 2 morcovi
  • 2 gulii
  • 2 cartofi mici noi
  • 2 cartofi vechi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1/2 ardei portocaliu
  • 50 ml ulei
  • 2 fire marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 cana smantana
  • zeama lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina cu gulioare:

  1. Tacamurile de gaina bine curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare.
  2. Legumele se curata, se spala si se toaca cuburi.
  3. Intai se pune la calit ceapa si morcovul, se amesteca si  urmeaza ardeii.
  4. Se toarna peste legume zeama fierbinte in care fierbe carnea.
  5. Fierbeti 10 minute. Puneti in oala si mararul.
  6. Verificati daca carnea si morcovul sunt patrunse .
  7. Adugati cartofii si guliiile.
  8. Lasati la clocot domol si dupa 10-15 minute verificati din nou consistenta legumelor .
  9. Diluati smantana cu zeama fierbinte si o adugati in ciorba.
  10. Dregeti gustul la ciorba cu sare, piper si zeama de lamaie.
  11. Carnea o puteti servi calda separat . Bunicul meu o servea inainte de ciorba. Sau pur si simplu o puteti prepara pane si aveti automat si un felul doi .
  12. Serviti ciorba cu patrunjel verde tocat

TIPS-URI

1

Carnea o puteti servi calda separat . Bunicul meu o servea inainte de ciorba .Sau pur si simplu o puteti prepara pane si aveti automat si un felul doi .

2

Initial am pus doar 2 cartofi noi. Prin bucatrie erau rataciti si doi vechi. M-a incantat diversitatea culorii de alb galbui in farfurie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu gulioare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

16.05.2015, 18:25

Anca , au dat un gust delicat-placut -acrisor ciorbei

mirela0911 1

17.05.2015, 16:17

Tare buna ciorbica!

mena29 1

18.05.2015, 17:58

Deja ti-am zis ca-mi plac mult ciorbele tale!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de conopida cu carne de porc