Ciorbă de gâscă

de Panacris in Ciorbe, 19 Ian 2014 | 6199 vizualizari

 

M-am insiprat de la MamaieElena ;) Super ciorba ;) Prima oară când am gătit astfel de înaripată ;) M-a cucerit pe deplin ;)

 

INGREDIENTE

  • aripi, spate și măruntaie de gâscă ( inimă și pipotă),
  • morcov 2-3 bucăți,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină 1/2 bucată,
  • ulei de rapiță,
  • pastă de gogoșari Panacris,
  • boia de ardei dulce,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • leuștean proaspăt sau congelat,
  • zeamă de varză cca. 1000 ml.
  • ouă 2 bucăți.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de gâscă:

Carnea se pune la fiert în apă rece, nesărată ;) După ce dă primul clocot se spumează, apoi se adaugă 2 linguri de sare.

Între timp zarzavaturile curățate și spălate se pun la călit într-un vas încăpător cu puțin ulei și apă, la foc mediu, neacoperit. Se adaugă carnea la amestecul de zarzavat și zeama strecurată, se asezonează de sare, piper, pastă de gogoșari și boia, apoi se competează cu cca. 4000 ml de apă și se lasă la fiert cca. 60 de minute la foc mic, semiacoperit. Spre final se adaugă zeama de varză și leușteanul, lăsându-se încă cca. 15 minute la fiert ;).

După ce toate ingredintele sunt fierte, se oprește focul și se adaugă ouăle bătute ca ptr omletă, în fir subțire.

Spor și poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

Se consumă ca atare sau cu adaos de smântănă/ardei iute;)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorbă de gâscă 292124
retete culinare - Ciorbă de gâscă 292125
retete culinare - Ciorbă de gâscă 292126
retete culinare - Ciorbă de gâscă 292127
retete culinare - Ciorbă de gâscă 292128
retete culinare - Ciorbă de gâscă 292129
retete culinare - Ciorbă de gâscă 292130

COMENTARII (25)

Panacris 1

20.01.2014, 12:40

Mulțumesc pentru aprecieri Bucătărași!

MIUTA 1

20.01.2014, 13:02

Suuuuuuuper buna

diaconta 1

21.01.2014, 10:45

Cred si eu ca te-a cucerit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55