Ciorba de iepure

de Geanina87 in Ciorbe, 13 Iun 2012 | 3533 vizualizari

 

Pentru prima data am gatit ieri ciorba de iepure si asta pentru ca m-a convins sotul...eu,recunosc ca nu prea am vrut, insa dupa aceea m-am bucurat ca a iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • carne de iepure( eu am folosit coastele si maruntaiele (ficatul,inima etc)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • telina
  • 5 rosii cherry
  • 1/2 lg de bulion
  • patrunjel
  • taitei
  • sare
  • zeama de lamaie (nu am avut bors)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de iepure:

Mai intai spalam carnea de iepure bine-bine, o proportionam si o punem in apa la fiert. Cand da in clocot, schimbam apa, iar cand incepe iar sa fiarba spumuim bine. In momentul in care carnea este pe jumnatate fiarta, adaugam morcovul taiat rondele, telina si ceapa taiate marunt si lasam sa fiarba inca 10 minute, dupa care punem rosiile si bulionul (pt.a capata culoare). Punem sare dupa gust, apoi acrim cu zeama de lamaie sau bors. Lasam inca 3 minute pe foc, apoi adaugam taiteii, iar dupa inca 2 minute oprim focul, punem patrunjelul si capacul deasupra.

Pofta buna!

 

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

14.06.2012, 09:01

gustoasa

Geanina87 1

14.06.2012, 09:09

Roxana,chiar nu mi-a fost mila,pt. ca l-am primit de la cineva...congelat

roxanabucataras 1

14.06.2012, 20:03

buna treaba

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D