Ciorba de lapte bătut

de ramona_manoliu in Ciorbe, 28 Mai 2014 | 1186 vizualizari

 

Pentru că au venit deja căldurile, vă propun o ciorbă tradiţională din zona Prahova care se consumă rece. Fotografiile nu inspiră, dar vă asigur că gustul este bun. Este preferata noastră vara, astfel încât vă dau cantităţile în care o gătesc eu, dar pentru testare se pot reduce la o treime.

 

INGREDIENTE

  • 4 legături de lobodă albă + roşie
  • 3 găletuşe de iaurt de 900 g
  • 1 legătură de mărar
  • 2 cepe mari
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de lapte bătut:

Pentru început se curăţă, se spală şi se taie fâşii loboda. În oala în care facem ciorba se pune la fiert cam 1 litru de apă cu sare. Când clocoteşte se adaugă loboda şi se lasă 1-2 minute, apoi se ia de pe foc.

Când este total răcită se adaugă iaurtul şi mărarul spălat şi tocat mărunt. Se potriveşte de sare.

Ceapa se curăţă şi se taie mărunt, apoi se prăjeşte în puţin ulei până prinde culoarea maro (ca pentru fasolea bătută). Se răstoarnă peste ciorbă.

Se serveşte de la frigider în zilele caniculare.

 

TIPS-URI

1

1) În loc de lobodă se pot folosi frunze de sfeclă sau 1-2 dovlecei curăţaţi de coajă şi seminţe şi tăiaţi cuburi.

2

2) Odată cu ceapa se poate adăuga la prăjit şi un căţel de usturoi mărunţit.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de lapte bătut-0
Ciorba de lapte bătut-1
Ciorba de lapte bătut-2
Ciorba de lapte bătut-3

COMENTARII (6)

ramona_manoliu

ramona_manoliu 1

28.05.2014, 15:19

Multumesc

MotanLaOale

MotanLaOale 1

28.05.2014, 21:43

mihaelar63

mihaelar63 1

05.06.2014, 01:23

Ce interesant arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!