Ciorba de legume

de artistique in Ciorbe, 18 Aug 2013 | 1338 vizualizari

 

O ciorba perfecta pentru vara, usoara,consistenta, slab calorica !

 

INGREDIENTE

  • 750 gr bors proaspat;
  • apa plata;
  • 2 morcovi medii;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • 2 cepe mari;
  • 1 zucchini ;
  • 2 ardei grasi verzi medii;
  • un sfert de varza;
  • jumatate de salata verde;
  • 2 cartofi foarte mari;
  • 500 grame rosii pasate;
  • 2 linguri de bulion concentrat;
  • sare de mare;
  • piper proaspat macinat;
  • ulei de masline.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume:

Se iau legumele si se spala bine, se taie in cubulete toate , mai putin morcovul si ceapa care se baga in blender si se maruntesc bine, dar cat sa nu fie extrem de mici.

Se pune oala cu putin ulei in ea la incins,se adauga imediat ceapa cu morcovul din blender si se calesc pana ce-si lasa zeama si ceapa devine cristalina , apoi se adauga ardeiul gras verde, se caleste si el inca cateva minute cu restul compozitiei, apoi adaugam apa, sarea , amestecam putin,punem cartofii,zucchini-ul ,punem cele 500 grame de rosii pasate si cele 2 linguri de bulion,mai amestecam putin pana se omogenizeaza compozitia si apoi adaugam presarat varza si deasupra punem salata. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 40 minute si  verificam din cand in cand ca sa nu dea pe afara compozitia pana ce aceasta incepe sa scada...dupa ce a scazut si varza-i lasata punem 500 grame de bors proaspat, lasam sa fiarba inca 10-15 minute, apoi presaram piperul si amestecam compozitia;adaugam cele 250 gr de bors proaspat ramas ;tocam patrunjel si presaram pe deasupra in timp ce clocoteste si inchidem focul !

 

 

TIPS-URI

1

Aveti grija sa nu ardeti ceapa daca o tocati in blender prea mica !!!

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de legume-0
Ciorba de legume-1
Ciorba de legume-2

COMENTARII (4)

Rocsi 1

18.08.2013, 11:48

Bya Ralu 1

18.08.2013, 19:56

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04