Ciorbă de legume cu găluşte de griş

de diaconta in Supe/Ciorbe, 23 Sep 2012 | 16771 vizualizari

 

INGREDIENTE

Cantităţile sunt în functie de cantitatea de ciorba care o doriţi:

  • 3 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • O radacina pastârnac
  • O gulie mica
  • O bucata ţelina radacina
  • O ceapa mica
  • Sare,piper
  • Patrunjel si leustean verde
  • ulei

Pentru găluştele de griş:

  • 1 ou
  • 3 linguri griş
  • Sare

Pentru servit:

  • Smântâna
  • Ardei iute
  • Zeamă de lamâie
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de legume cu găluşte de griş:

Am curatat zarzavaturile si le-am taiat marunt.

Am pus în oala putin ulei si am calit putin zarzavatul.Apoi am pus apa pentru câta ciorba am vrut sa fac(vreo 2 litri) si sare.

Am lasat sa fiarba.

Pentru galuşte,am batut spuma albusul cu putina sare,am pus galbenusul si aproximativ 3 linguri de griş.Puneti grisul pe rând,nu trebuie sa fie o compozitie prea groasa dar nici subtire ca altfel se vor împrastia.

Cand zarzavatul este aproape fiert,am pus leusteanul si am potrivit de sare si piper.

Apoi am pus galustele.Cu o lingurita udata in apa rece,am luat cate putina compozitie din marginea vasului si le-am pus în oala.

Când au fiert si galustele(s-au ridicat la suprafata),am pus patrunjel verde deasupra si am oprit focul.

Se serveste cu sau fara smântâna dupa preferinte.

Noua ne plac ciorbele mai dulci,acrite doar cu smântâna,dar se poate adauga si zeama de lamâie.

 

Pofta buna!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorbă de legume cu găluşte de griş 179009
retete culinare - Ciorbă de legume cu găluşte de griş 179010

COMENTARII (46)

noiinbucatarie 1

16.02.2016, 10:42

O potie as vrea si eu!

diaconta 1

16.02.2016, 14:00

Rahela,cu drag te-as servi

adrianamocodean 1

30.08.2016, 14:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18