Ciorbă de legume cu galuşte şi cârnaţi

de botcrina in Supe/Ciorbe, 17 Feb 2013 | 719 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru ciorbă

  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras alb
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 100 g mazăre
  • 100 g dovleac
  • 1 carnat afumat
  • sare, piper după gust
  • smântână opţional
  • ardei iute opional
  • puţin ulei
  • zeamă de pe ardei iuţi

Galuste

  • 1 ou
  • 100 g făină
  • 50 g griş
  • un vf. de cuţit sare
  • puţin ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de legume cu galuşte şi cârnaţi:

Tăiem ardeii, morcovul şi ceapa cubuleţe, după care le sotăm în puţin ulei. Punem cârnaţul tăiat rondele  apoi turnăm apă şi lăsam să fiarbă. Adăugăm mazărea şi dovleacul tăiat cubuleţe,        

Când legumele sunt aproape fierte preparăm găluştele din ou, făină, griş, sare şi puţin ulei.

Cu o lingură punem găluştele în oala cu ciorbă, lăsăm să mai fiarbă puţin.

Potrivim de sare, piper şi zeamă de pe ardei iuţi.           

Se poate servi cu smântână şi ardei iute.

Poftă bună!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorbă de legume cu galuşte şi cârnaţi-0
Ciorbă de legume cu galuşte şi cârnaţi-1
Ciorbă de legume cu galuşte şi cârnaţi-2

COMENTARII (11)

botcrina 1

17.02.2013, 12:56

multumesc tuturor

Zamfira 1

17.02.2013, 19:16

botcrina 1

19.02.2013, 07:55

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04