Ciorba de legume si aripi de curcan

de Kori in Supe/Ciorbe, 25 Sep 2011 | 3302 vizualizari

 

Azi am avut timp sa micsorez poze si sa postez si asa aparu si ciorba mea facuta din "resturi" adica aveam in frigider legume ramase de la alte retete si vreo 2-3 aripi de curcan si le-am facut ciorba :). Si chiar a iesit foarte buna. Eu sunt din Ardeal si la noi nu se fac ciorbele cu bors, noi le acrim cu bulion (facut in casa daca se poate) . Sau mai des se dreg cu smantana si patrunjel. Dar la mine acasa nu toti sunt pro smantana asa ca fiecare isi pune in farfurie smantana daca vrea.

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi de curcan
  • o mana plina de fasole verde
  • o mana plina de conopida si brocoli (dupa ce sunt curatate si taiate marunt)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 5 catei de usturoi
  • 2 ardei (unu rosu capia si unu verde)
  • o mana de mazare
  • 0 jumatate de telina
  • 100 gr porumb (din conserva)
  • 2 rosii
  • 1/2 l de bulion
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 legatura de marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume si aripi de curcan:

Am spalat si curatat bine aripile si apoi le-am taiat pe la incheieturi si le-am lasat in apa rece.

Am razuit pe razatoarea mare 1 morcov , am taiat rondele ceapa si le-am pus la calit cu 2-3 linguri de ulei impreuna cu aripile de curcan, apoi am pus si usturoiul tocat si o parte din ardeiul rosu taiat feliute. Le-am lasat la calit, mestecand din cand in cand pana cand aripile si-au schimbat culoarea. Am pus apa pana a acoperit bine aripile si am lasat sa fiarba pana cand carnea a fost aproape gata.

Am adaugat restul legumelor: al 2-lea morcov taiat cubulete mici, ardeii taiati feliute, fasolea verde taiata, conopida si brocoli taiate marunt, mazarea, telina taiata cubulete mici, rosia curatata de pielita si taiata cubulete mici, porumbul (aveam o conserva mica de porumb si am zis sa o bag si pe aia :) ). Am completat cu apa cata a fost nevoie si am pus delikat de pui 1 lingura, piper 1 lingurita si sare (daca mai trebuie, se gusta inainte). La sfarsit am pus bulionul si am mai lasat sa fiarba 5 minute, apoi patrunjelul si mararul tocate marunt, inca 2-3 clocote si gata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de legume si aripi de curcan 126555
retete culinare - Ciorba de legume si aripi de curcan 126556
retete culinare - Ciorba de legume si aripi de curcan 126557
retete culinare - Ciorba de legume si aripi de curcan 126558

COMENTARII (11)

Lau 1

03.10.2011, 09:43

buna

Kori 1

03.10.2011, 13:32

Motan, gina , sufletista multumesc

babi5 1

20.06.2013, 14:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L