Ciorba de leurda

de Sidy in Ciorbe, 28 Feb 2012 | 4266 vizualizari

 

De abia am astept să ma reîntâlnesc cu zilele mai lungi si mai călduroase, cu soarele si copacii înfloriti si, mai ales, cu verdeturile proaspete din piete.Mie cel mai mult imi place leurda, cu aroma ei specifica de usturoi...

 

INGREDIENTE

  • 400 g leurda
  • 300 ml iaurt sau lapte batut
  • 1 ou
  • vegeta
  • marar verde
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de leurda:

 

Leurda de spala si se rup frunzele in doua.

Intr-o cratita se incinge putin ulei, se sparge peste el un ou, se invarte repede cu lingura de lemn pina se intareste oul si se adauga apa necesara ciorbei. 

Punem leurda sa fiarba in apa cu ou, potrivim gustul de sare si piper.

La sfarsit adaugam mararul verde tocat, stingem focul si adaugam si laptele batut, in ciorba.

Cine doreste poate adauga smantana in ciorba, la servire.

Pofta mare !

 

 

TIPS-URI

1

Cum a iesit??? Nu va pot descrie în cuvinte…Daca inca nu ati facut asa ceva, felul asta e musai sa-l încercati, numai sa apara leurda.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de leurda-0
Ciorba de leurda-1
Ciorba de leurda-2
Ciorba de leurda-3

COMENTARII (7)

Sim0na 1

28.02.2012, 13:26

Salata de leurda am papat, dar ciorbita niciodata. Trebuie neaparat s-o fac! Abia astept sa vina primavara sa ma duc la cules de leurda!

Lau 1

28.02.2012, 13:36

place

iri_iri 1

28.02.2012, 19:38

unde este verde e bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04