Ciorba de linte

de Valclaudia in Mancaruri de post, 6 Noi 2013 | 4054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. linte uscata (pe care o tinem de seara pana dimineata la hidratat in apa rece)
  • 1/2 borcan zarzavat pentru ciorbe (radacina de telina, morcov, patrunjel)
  • 3 linguri de ulei
  • 2 cepe portivite
  • 2 ardei rosii
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura pasta de tomate
  • cateva boabe de piper
  • maghiran uscat
  • frunze proaspete de telina, marar, patrunjel
  • cca 4 l apa
  • sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de linte:

Lasam de seara pana dimineata lintea la hidratat in apa rece.

Curatam legumele, le spalam si le taiem marunt.

Calim ceapa si ardeiul in ulei la foc mic.

Adaugam pasta de tomate, foaia de dafin, condimentele, mai lasam 2-3 minute la calit apoi adaugam zarzavatul pentru ciorba, lintea scursa din apa in care s-a hidratat si completam oala cu apa.

Lasam sa fiarba totul la foc mic pana fierb toate legumele.

La final presaram verdeata tocata marunt, lasam cateva minute oala acoperita (cu focul stins) sa se intrepatrunda aromele si servim.

Pofta buna!

 

 

  

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de linte-0
Ciorba de linte-1
Ciorba de linte-2
Ciorba de linte-3
Ciorba de linte-4
Ciorba de linte-5
Ciorba de linte-6
Ciorba de linte-7
Ciorba de linte-8

COMENTARII (8)

Corinuta

Corinuta 1

06.11.2013, 10:38

ce buna!

laura_n

laura_n 1

06.11.2013, 11:01

de data asta chiar ma hotarasc sa o fac si eu

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

03.06.2014, 12:50

buna ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!