Ciorba de linte cu carnati de casa

de adnia in Ciorbe, 3 Ian 2013 | 3674 vizualizari

 

Am fost mereu curioasa sa vad ce gust are lintea: am citit mai peste tot despre proprietatile sale, cat e de sanatoasa , ce minunata si rafiata e in mancaruri...asa ca m-am hotarat sa incerc. M-am dus la magazin, si printre alte cumparaturi s-a aflat si lintea (eu am luat verde, desi exista o mare varietate de culori)...si m-am apucat de treaba.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -200 gr. linte
  • -200 gr. carnati de casa, eventual putin afumati
  • -200 gr zarzavat pt ciorba (morcov, pastarnac, telina, cartofi, ardei gras etc)
  • -2 linguri ulei
  • -1 frunza dafin
  • -1 catel de usturoi
  • -1 lingura otet de mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de linte cu carnati de casa:

Cu o seara inainte am pus lintea la muiat in apa, iar a doua zi am schimbat apa si am fiert-o impreuna cu 1 lingurita bicarbonat, (sa fiarba mai repede), sare, dafin si otet. Am calit apoi ceapa in ulei, am adaugat zarzavatul taiat cuburi, carnaciorii prajiti usor si am adaugat lintea fiarta. Am pus alta apa, cat sa acopere toate ingredientele din oala si am lasat din nou la fiert la foc mic. Dupa ce toate s-au muiat bine, am pus si ustoroiul pisat bine si am mai lasat oala pe foc 3 min. Am servit fierbinte.

Chiar a fost buna si mi-a adus aminte de ciorba de fasole boabe cu afumatura.

P.S. In reteta originala, ciorba asta se numeste, de fapt, supa, dar de ce s-o fi chemand asa, nu stiu. Mie tot ciorba mi s-a parut, mai ales ca trebuie sa iasa ceva mai groasa...In fine, cum s-o numi, a fost chiar buna si cred ca o voi repeta!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de linte cu carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de linte şi fasole roşie - de post