Ciorba de linte rosie

de Valclaudia in Ciorbe, 17 Aug 2013 | 12492 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr linte rosie (uscata)
  • 3 ardei grasi (de preferat rosii)
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • 4 linguri de ulei
  • rozmarin, busuioc uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri de bulion
  • 1 lingura tarhon conservat in otet
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de linte rosie:

Cand vrem sa preparam mancare de linte uscata trebuie sa o punem de seara la hidratat, atfel ea va fierbe foarte repede.

Eu am pus 350 gr linte uscata intr-un castron, am adaugat 1 l de apa si am lasat-o la hidratat.

Dimineata am scurs apa de pe linte, am schimbat-o cu alta si m-am apucat de ciorbita.

Curatam si spalam ceapa, morcovii si ardeiul.

Ceapa si ardeiul se trec prin robot, morcovii se taie rondele.

Calim in ulei amestecul de ceapa si ardei timp de 5-7 minute, amestecand in continuu sa nu se arda ceapa.

Adaugam rondelele de morcov, bulionul si 1 cana de apa. Lasam sa fiarba acoperit pana se inmoaie morcovii.

Punem cantitatea de apa (eu am pus 4l), depinde cata ciorba vreti sa faceti, lintea hidratata, rozmarinul si busuiocul uscat, foaia de dafin,sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic pana fierbe lintea. (Daca am lasat-o la hidratat de seara pana dimineata ea va fierbe foarte repede).

La final presaram patrunjel verde tocat si tarhon in otet si servim.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de linte rosie-0
Ciorba de linte rosie-1
Ciorba de linte rosie-2
Ciorba de linte rosie-3
Ciorba de linte rosie-4
Ciorba de linte rosie-5

COMENTARII (8)

Cris2711

Cris2711 1

17.08.2013, 16:25

daaaa.....prezenta

Bya Ralu

Bya Ralu 1

18.08.2013, 20:02

buna

MotanLaOale

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!