Ciorba de loboda

de Constelatialeu in Ciorbe, 10 Apr 2013 | 1192 vizualizari

 

Chiar daca sunt carnivora declarata,imi plac si ''frunzele'',cand e sezonul lor...

 

INGREDIENTE

  • 4 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 50 g orez
  • 50 ml ulei
  • 6 legaturi de loboda
  • 1l bors
  • 200 ml rosii cu ardei ( din camara mea)
  • 1 lingura delikat legume
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda:

Se curata si se spala loboda, apoi se taie mai mica. Ceapa se taie marunt, morcovul si pastarnacul se rad pe razatoarea mica, orezul se spala. Se incinge uleiul si se pune la calit ceapa, morcovul, pastarnacul si orezul, cca 5 minute, se toarna 3 l apa si pune o lingura de delikat legume, se lasa sa dea in fiert, apoi se adauga loboda. Se mai lasa la fiert cca 1/2 ora, dupa care se adauga rosiile cu ardei si borsul. Se mai lasa la fiert 10 minute.

Eu o prefer rece si cu ceapa.

 

TIPS-URI

1

cand caliti ceapa adaugati 1/2 lingurita sare

2

la final am adaugat si leustean

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de loboda 218221
retete culinare - Ciorba de loboda 218222
retete culinare - Ciorba de loboda 218223
retete culinare - Ciorba de loboda 218224
retete culinare - Ciorba de loboda 218225

COMENTARII (17)

Rocsi 1

10.04.2013, 21:51

Bunaaa si imi place...

diaconta 1

11.04.2013, 09:12

Nu am mancat,dar mi-a spus mama ca e foarte buna la gust

Constelatialeu 1

11.04.2013, 09:35

Gusturile nu se discuta,dar chiar este buna,imie imi place mult.E foarte buna daca o acresti cu zarzare sau bulion de zarzare.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21