Ciorba de loboda cu omleta

de Dana Cristea - pusikmea in Ciorbe, 29 Apr 2012 | 5627 vizualizari

 

Sa va mai spun cat de mult imi plac verziturile si ca numai asa ceva as manca?! Cred ca deja o stiti...
Din pacate eu sunt singura care le ador din familia noastra.....ii mai pacalesc cu cate un bol si pe baietii mei, insa a 2 a oara nici ca mai baga vreunul lingura in ea...pe cand la mine este invers..eu as manca in fiecare zi :)

 

INGREDIENTE

  • 4 -5 legaturi de loboda
  • o legatura ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 300 ml iaurt sau 200 ml smantana
  • 2 linguri de orez
  • bors dupa gust
  • sare
  • leustean
  • pentru omleta:
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda cu omleta:

Se curata si se spala legumele, dupa care se toaca dupa preferinte si se pun in apa cu sare, la fiert.

Se spala loboda sub jet de apa rece, se aleg frunzele, pe care le taiem marunt.

Cand legumele sunt aproape fierte se pune orezul spalat in cateva ape si loboda taiata marunt.

Se adauga sare si bors dupa gust.

Intre timp se pregateste omleta din cele 2 oua, sare si piper.

Omleta de taie fasiute subtiri si se adauga in ciorba, cand aceasta este aproape gata.

La sfarsit se da focul incet si se pune iaurtul sau smantana.

Se asezoneaza cu leustean, se mai da intr-un clocot si se opreste focul. (  fac intodeauna asa, pentru a simti mai intens aroma leusteanului )

Eu o servesc atat calda, cat si rece cu ceapa verde, fara paine.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda cu omleta" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana