Ciorba de loboda cu omleta

de Dana Cristea - pusikmea in Ciorbe, 29 Apr 2012 | 2861 vizualizari

 

Sa va mai spun cat de mult imi plac verziturile si ca numai asa ceva as manca?! Cred ca deja o stiti...
Din pacate eu sunt singura care le ador din familia noastra.....ii mai pacalesc cu cate un bol si pe baietii mei, insa a 2 a oara nici ca mai baga vreunul lingura in ea...pe cand la mine este invers..eu as manca in fiecare zi :)

 

INGREDIENTE

  • 4 -5 legaturi de loboda
  • o legatura ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 300 ml iaurt sau 200 ml smantana
  • 2 linguri de orez
  • bors dupa gust
  • sare
  • leustean
  • pentru omleta:
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda cu omleta:

Se curata si se spala legumele, dupa care se toaca dupa preferinte si se pun in apa cu sare, la fiert.

Se spala loboda sub jet de apa rece, se aleg frunzele, pe care le taiem marunt.

Cand legumele sunt aproape fierte se pune orezul spalat in cateva ape si loboda taiata marunt.

Se adauga sare si bors dupa gust.

Intre timp se pregateste omleta din cele 2 oua, sare si piper.

Omleta de taie fasiute subtiri si se adauga in ciorba, cand aceasta este aproape gata.

La sfarsit se da focul incet si se pune iaurtul sau smantana.

Se asezoneaza cu leustean, se mai da intr-un clocot si se opreste focul. (  fac intodeauna asa, pentru a simti mai intens aroma leusteanului )

Eu o servesc atat calda, cat si rece cu ceapa verde, fara paine.

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de loboda cu omleta 160477
retete culinare - Ciorba de loboda cu omleta 160478

COMENTARII (14)

mena29 1

30.04.2012, 19:13

Rocsi 1

30.04.2012, 21:28

Sim0na 1

02.05.2012, 18:38

buna tare!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25