Ciorba de loboda rosie

de alilianaa in Mancaruri de post, 20 Mar 2013 | 8149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 legaturi de loboda rosie
  • 5 cartofi
  • 2 morcovi
  • o jumtate de pastarnac
  • 4 rondele de telina
  • 400 g suc de rosii si zarzavat de ciorbe
  • 5 fire de ceapa verde
  • ardei congelat
  • bors
  • sare
  • 2 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda rosie:

Loboda a fost curatata spalata, pusa la scurs. Ceapa, morcovul, pastarnacul si telina le-am curatat, spalat, tocat. De asemenea si cartofii.

Intr-o oala mai mica am pus la fiert apa. Cand a inceput sa fiarba am adaugat loboda. Am lasat-o pret de 3-4 minute sa se opareasca. Am scos-o in strecuratoare, am dat-o la un jet de apa rece si am lasat-o la scurs. 

Pe foc am pus oala cu apa si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba am adaugat legumele (ceapa, morcovul, pastarnacul, telina, ardeiul si cartofii taiati cuburi). Cand acestea s-au fiert pe trei sferturi am adaugat loboda taiata bucati mai mici. In timp ce toate fierbeau, intr-un ibric am pus borsul la fiert. Cand s-a incalzit bine l-am adaugat peste ciorba. Am pus sucul de rosii si zarzavatul pentru ciorbe. La final am pus uleiul. Am mai lasat pret de 5 munute de la fiert.

Am potrivit gustul de sare. 

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de loboda rosie-0
Ciorba de loboda rosie-1

COMENTARII (22)

alilianaa

alilianaa 1

21.03.2013, 07:42

Probabil ca si ei aveau loboda de pe la noi, Ica.

Ubulika

Ubulika 1

21.03.2013, 10:22

abia astept sa fac si eu..ce pofta m-a luat

babi5

babi5 1

17.12.2014, 11:11

T

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!