Ciorba de loboda servita cu crutoane

de Valclaudia in Ciorbe, 4 Iun 2016 | 517 vizualizari

 

ciorba de post

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe verzi
  • 2 morcovi mari
  • 3-4 linguri de ulei
  • 500 gr. frunze de loboda verde si rosie
  • sare dupa gust
  • 2l apa plata
  • 1 lingurita mix din boabe de piper
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 foaie de dafin
  • cca 200 ml bors (din comert am avut eu)
  • leustean verde
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • crutoane pentru servire (perle aurii din comert am avut eu)
  • bobite de mustar pentru servire (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda servita cu crutoane:

Frunzele de loboda se curata de pe tulpini si se spala in mai multe ape, apoi se pun la scurs si se taie fasii.

Cepele verzi si morcovii se curata, se spala sub jet de apa rece.

Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si morcovul ras, lasam la sotat legumele  cca 5 minute.

Adaugam apoi apa plata, mixul din boabe de piper, sare dupa gust si cand apa da in clocot adaugam loboda.

Lasam cca 15 minute la foc mediu, punem borsul si foaia de dafin.

Mai dam cateva clocote si oprim focul.

Presaram verdeata verde proaspat tocata si servim ciorba cu crutoane si bobite de mustar.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de loboda servita cu crutoane 445868
retete culinare - Ciorba de loboda servita cu crutoane 445869
retete culinare - Ciorba de loboda servita cu crutoane 445870
retete culinare - Ciorba de loboda servita cu crutoane 445871
retete culinare - Ciorba de loboda servita cu crutoane 445872
retete culinare - Ciorba de loboda servita cu crutoane 445873
retete culinare - Ciorba de loboda servita cu crutoane 445874
retete culinare - Ciorba de loboda servita cu crutoane 445875
retete culinare - Ciorba de loboda servita cu crutoane 445876
retete culinare - Ciorba de loboda servita cu crutoane 445877

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

04.06.2016, 22:55

simona72 1

08.06.2016, 09:15

diaconta 1

09.06.2016, 22:57

Ia sa vad si eu cum e ciorbita asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D