Ciorba de loboda si stevie

de Ina in Supe/Ciorbe, 22 Iul 2012 | 5185 vizualizari

 

O ciorbita racoritoare pe care noi o servim cu placere pe tot parcursul verii si toamna, intrucat imi fac provizii de loboda si stevie, in congelator.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • jumatate de capatana de telina
  • sare/ delikat
  • un castron cu frunze de loboda (verde si rosie )
  • un castron cu frnze de stevie
  • 4 oua
  • leustean verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda si stevie:

Curatam legumele si le tocam marunt, apoi le calim usor in 2-3 linguri cu ulei, pana se inmoaie putin. 

Adaugam o lingurita de sare si  500 ml apa , lasand sa se fiarba bine legumele.

Intre timp spalam loboda si stevia , apoi le oparim  in 2 litri de apa clocotita.  Scurgem apoi stevia si loboda si le tocam marunt, dupa care le adaugam peste zarzavatul fiert.  Adaugam si apa  in care am clocotit verdeata  ( devenita rosie, de la loboda ).

Lasam cateva clocote, dupa care adaugam  cca 1 litru de bors de casa ( fiert in prealabil ).

Batem spuma 4 oua cu  un praf de sare, dupa care le prajim bine in 4-5 linguri de ulei. Taiem omleta in bucati mici pe care le punem in ciorba si lasam ca aceasta sa mai dea 2-3 clocote.

Potrivim de sare si oprim focul. Presaram leustean verde, tocat.

Noi am servit cu mamaliguta rece si ceapa . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda si stevie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

22.07.2012, 22:52

ooo ce de sanatate ai pus in ciorba aceea

deyutzky 1

22.07.2012, 23:43

buna ciorbica asta

Ina 1

23.07.2012, 08:37

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda