Ciorba de manzat

de Rocsi in Ciorbe, 2 Feb 2015 | 3225 vizualizari

 

O ciorbita foarte gustoasa, doar ca mi-a scos par alb cat am fiert la carne, desi parea destul de frageda. M-am bucurat totusi de un final grandios, toata lumea fiind multumita de ce a iesit, chiar si eu am mancat. Eram sceptica daca o sa mananc sau nu, ca nu am mai servit carne de vita de ceva ani pentru ca, la un moment dat, nu i-am mai agreat deloc gustul si mi se facea rau. Dar ciorbaaaaa, buna de tot...

 

INGREDIENTE

  • 2 felii os de manzat
  • 600 gr spata de manzat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 radacina mica de pastarnac
  • 1 bucata ardei rosu
  • 100 gr rosii decojite in suc propriu (am folosit de la Sun Food)
  • 1 lingura sos de legume
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit, cam 500 ml
  • cativa taitei
  • salata de ardei iuti pentru servit (o gasiti la Bunatati din Natura)
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de manzat:

Spalam bucatile de os, carnea o spalam si o taiem bucatele mici. Intr-o oala punem apa la fiert, cand da in clocot, dam drumul la carne si oase. Luam spuma ce se formeaza, apoi o acoperim cu un capac si lasam sa fiarba bine. Mai adaugam apa fierbinte pe parcurs, cel putin la mine a fost nevoie.

Curatam ceapa, o tocam, pastarnacul si morocul il decojim si le taiem cubulete mici. Ardeiul il taiem bucatele mici, patrunjelul il tocam marunt, indepartand cozile. Incercam carnea, si cand este fiarta mai bine de jumatate, adaugam legumele pregatite mai sus, doar ca mai pastram putin patrunjel tocat.

Lasam sa fiarba vreo 20 de minute, punem rosiile decojite tocate si sosul de legume. Dam gust cu sare si piper. Lasam sa mai dea cateva colcote, adaugam borsul fierbinte.

Cand da in clocot, punem cativa taitei si mai lasam ciorba pe foc pana sunt fierti si acestia din urma. Cand este gata, o tragem de pe foc, presaram patrunjelul verde tocat si lasam acoperita ciorba 10 minute, apoi servim.

La noi a fost servita cu smantana si salata de ardei iuti, pe care o gasiti la Bunatati din Natura.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de manzat 364987
retete culinare - Ciorba de manzat 364988
retete culinare - Ciorba de manzat 364989
retete culinare - Ciorba de manzat 364990
retete culinare - Ciorba de manzat 364991
retete culinare - Ciorba de manzat 364992
retete culinare - Ciorba de manzat 364993
retete culinare - Ciorba de manzat 364994

COMENTARII (40)

Rocsi 1

04.02.2015, 20:53

Luana

mena29 1

04.04.2015, 05:37

Tare buna!

Rocsi 1

04.04.2015, 21:03

Mena, multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D