Ciorba de mazare cu gogosari marinati

de mihaelar63 in Ciorbe, 28 Mar 2015 | 3226 vizualizari

 

Diferenta la aceasta ciorba a fost folosirea gogosarilor marinati. Am fiert in ciorba si o bucata de os de vitel. In poze nu a mai ajuns, a fost devorat cald :D

 

INGREDIENTE

  • 1 os vitel [1kg] cu multa carne
  • 1 ceapa rosie tocata
  • 1 morcov cuburi
  • 1 cana cu mazare verde congelata
  • 2 gogosari marinati : http://www.bucataras.ro/retete/gogosari-in-otet-66070.html
  • 2 cepe verzi rondele
  • 2 linguri ulei
  • 3 oua
  • 1 lingura untura curcan
  • faina alba
  • 1 pahar smanatana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de mazare cu gogosari marinati:

Osul se pune la fiert in 2 l apa sarata la oala sub presiune 20 minute.

In doua linguri de ulei am calit usor ceapa si morcovul .

Am adaugat peste acestea zeama fierbinte si osul cu vitel si am continuat fierberea 10 minute [ in oala obisnuita ].

Se pune mazarea si gogosarii acrii .

Din oua batute , grasime de curcan , faina si sare se face un aluat molcut . Din acest aluat se ia cu lingura trecuta in zeama fierbinte galuscute mici si subtirele si se introduc ciorba ce fierbe la foc moderat .

Dregeti ciorba cu smantana si zeama de la gogosari daca doriti mai acra . Piperati .

Daca au trecut 5 minute de cand fierb galuscutele adugati 1 canita de apa rece , amestecati , puneti capacul si opriti focul .

 Serviti ciorba calda cu verdeata presarata deasupra .

TIPS-URI

1

Untul sau grasimea [ moale] adaugate la galustele de faina le vor face mai pufoase .

2

Treceti lingura prin ciorba fierbinte la fiecare galusca . Astfel galustele se vor desprinde usor de lingura si vor avea o forma frumoasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de mazare cu gogosari marinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

jolygina 1

30.03.2015, 00:02

mihaelar63 1

30.03.2015, 00:13

Jolygina

mirela0911 1

31.03.2015, 14:13

Cum arata ciorbele tale! Toate-s una si una!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie acrita cu zeama de varza