Ciorba de miel

de Panacris in Ciorbe, 14 Apr 2012 | 2598 vizualizari

 

O alta delicatesa!:)

 

INGREDIENTE

  • carne de miel 700 g.,
  • morcovi 3 bucati,
  • pastarnac 1 bucata,
  • telina 1/2 bucata,
  • ceapa galbena,
  • sare iodata,
  • oua 3 bucati,
  • leustean 1 legatura,
  • smantana 300 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel:

Carnea se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu putina sare, cca. 20 de minute, la foc mediu. Cand a dat primul clocot se spumeaza.

Intre timp se curata ceapa si  zarzavaturile, se dau pe razatoare si se calesc in apa cu putin ulei, cca 15 minute, la foc mic. Se adauga la supa de carne, zarzavaturile caloit si 1/2 de legatura de leustea, netocata (la final se scoate din ciorba!), se asezoneaza de sare si piper si se mai lasa la fiert la foc mediu cca. 30 de minute.

Inainte de servire, se incinge ciorba, ouale se amesteca cu smantana si se adauga la ciorba fierbinte , oprindu-se focul. Se serveste fierbinte si presarata cu leustean tocat marunt. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de miel-0
Ciorba de miel-1
Ciorba de miel-2
Ciorba de miel-3
Ciorba de miel-4

COMENTARII (14)

marcela1979 1

15.04.2012, 23:24

vin si eu la o portie

Panacris 1

16.04.2012, 09:01

Multumesc pentru aprecieri!

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 11:44

buna,buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20