Ciorba de miel

de MotanLaOale in Ciorbe, 6 Mai 2013 | 7658 vizualizari

 

La cumparare de miel am primit si capul asa ca am fost nevoit sa fac si ciorba. Este foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne si oase de miel pentru ciorba
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 telina
  • 3 legaturi ceapa verde
  • burs
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel:

Carnea se curata, se spala bine si se pune la fiert.

Dupa primul clocot se schimba apa si se fiarbe inca 30-35 minute.

Cand este facuta carnea se scoate separat.

Zarzavatul se curata, se toaca si se caleste 3-4 minute in ulei, intr-o oala,

Se pune vegeta, piper.

Se adauga zeama in care a fiert carnea si se fierbe 20-25 minute.

Cand legumele sunt fierte se adauga carnea, bors dupa gust si se mai fierbe 10 minute.

Se adauga verdeata tocata, se gusta de sare si acru, se mai da un clocot si se opreste focul.

Dupa 2-3 minute se amesteca galbenusurile cu smantana si cu 2-3 polonice de ciorba fierbinte si se toarna in oala.

Se amesteca bine si este gata.

Se serveste fierbinte cu ceapa sau usturoi verde.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si taitei de casa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de miel 225726
retete culinare - Ciorba de miel 225727
retete culinare - Ciorba de miel 225728
retete culinare - Ciorba de miel 225729
retete culinare - Ciorba de miel 225730
retete culinare - Ciorba de miel 225731
retete culinare - Ciorba de miel 225732
retete culinare - Ciorba de miel 225733
retete culinare - Ciorba de miel 225735
retete culinare - Ciorba de miel 225736
retete culinare - Ciorba de miel 225737
retete culinare - Ciorba de miel 225738
retete culinare - Ciorba de miel 225739
retete culinare - Ciorba de miel 225740

COMENTARII (29)

MotanLaOale 1

28.11.2013, 20:52

sebirizescu 1

19.04.2014, 11:13

MotanLaOale 1

19.04.2014, 12:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29