Ciorba de miel

de Sylvia in Supe/Ciorbe, 30 Mar 2010 | 4965 vizualizari

 

In sfarsit am terminat si eu cu hoinareala si vacanta si asezata din nou la casuta mea incep pregatirile pentru Paste. Pentru ca banuiesc ca sunteti la aceeasi etapa o sa postez cateva dintre mancarurile care le fac eu de Pasti, incep azi cu nelipsita ciorba de miel.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o cantitate de 4l avem nevoie de :
  • 700-800 grame de carne de miel cu os si putin mai grasa,
  • un morcov mare,
  • o ceapa,
  • o jumatate de telina mica,
  • 3-4 cartofi,
  • o lingura de orez,
  • o lingura de ulei, 
  • o ligurita boia,
  • sare,
  • piper,
  • o crenguta de cimbru verde,
  • 150 ml smantana de 18%, 2 linguri iaurt gras,
  • putin tarhon si leustean ( cat se prinde cu trei degete) si cimbru de camp daca aveti .
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel:

Reteta de ciorba de miel o prepar de Pasti:

Taiem carnea de miel bucatele mici si o clatim bine cu apa rece.

Ceapa se toaca fin si morcovul se curata si se da pe razatoare. Intr-o oala mai mare calim intr-o lingura de ulei ceapa si morcovul si dupa cateva minute adaugam si bucatelele de carne. Adaugam sare si piper si lasam putin carnea la foc mic dupa care adaugam lingurita de boia si completam cu 3-4 l de apa rece si bucatile de telina . Cand clocoteste apa adaugam crenguta de cimbru si lasam si fiarba la foc mic pana este  fiarta carnea pe jumatate ( cam 10-15 min daca e mielul fraged, eu am lasat mai mult acum ca nu era fiarta deloc carnea  ). Adaugam dupa aceea lingura de orez si pregatim cartofii. La 5 minute dupa orez adaugam cartofii taiati cubulete mici, acestia mai trebuie sa fiarba 15 minute. Dupa ce au fiert si cartofii dregem ciorba cu 150 ml de smantana nu foarte grasa  ( eu prefer varianta asta de smantana si nu pun galbenus la sfarsit deoarece mi se pare ciorba de miel o ciorba mai grea decat cea din alta carne) si cu lingurile de iaurt, mai punem sare si piper daca e cazul. Lasam sa clocoteasca si acrim dupa gust, eu am acrit cu o lingura de bors magic. Stingem focul si adaugam tarhonul si leusteanul, taiat marunt.  De cand am descoperit aceasta combinatie folosesc mereu la aceasta ciorba si putin tarhon si leustean, inainte optam pentru una din ele dar in combinatie e mult mai buna ciorba, trebuie cantitate mica pentru ca aromele sa fie simtite dar sa nu predomine nici una din ele. 

Se serveste fierbinte, cel mai bine cu o felie de paine de casa….eu am servit-o in strachini de lut romanesti cum imi place sa o fac cu ciorbele romanesti, va servesc cu o portie

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de miel 24136
retete culinare - Ciorba de miel 24137
retete culinare - Ciorba de miel 24138

COMENTARII (23)

marcela1979 1

03.04.2010, 10:48

Foarte buna ciorbita.Iti urez un PASTE FERICIT

Sylvia 1

03.04.2010, 10:57

Multmesc mult la fel si vou va doresc !!!

gabrielP 1

03.04.2010, 20:03

Ciorba asta acrisoara merge bine a doua zi .. asa cand iti mai revi ..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D