Ciorba de miel

de Rocsi in Ciorbe, 13 Apr 2015 | 766 vizualizari

 

Noi nu suntem amatori de ciorba de miel, dar sotul a zis ca ii este pofta. A vrut o ciorba de miel cu legume, neacrita si plina de savoare, exact ca la mama lui acasa. Eu m-am conformat, i-am pregatit si tare incantat a fost, desi nu stiu daca a fost exact ca la mama lui :)

 

INGREDIENTE

  • bucati de miel (eu am folosit coasta si de pe la coada)
  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 pastarnac
  • 100 - 150 gr rosii decojite
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 3-4 crengute leustean
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel:

Bucatile de carne le taiem potrivit de mari si le spalam. Intr-o oala punem la fiert 5-6 litri de apa. Cand da in clocot, dam drumul bucatilor de carne. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, decojim morcovul, il taiem bucatele mici. Ardeiul rosu, verde si rosiile decojite le facem cubulete. Curatam pastarnacul, il maruntim, patrunjelul verde il tocam marunt, indepartand cozile. Spumam bine ciorba, de cate ori este nevoie cu o paleta. Dupa ce am spumat, adaugam ceapa verde, morcovul, ardeii si pastarnacul. Acoperim cu un capac, potrivim focul si lasam sa fiarba. Incercam carnea si cand este fiarta mai bine de jumatate, punem patrunjelul si rosiile. Dam gust cu sare si piper. Mai fierbem pana carnea este bine patrunsa, daca mai este nevoie mai adaugati apa clocotita. La final dam drumul crengutelor de leustean, luam oala de pe foc si o acoperim cam 15 minute. Se serveste fierbinte cu ceapa verde, smantana sau ardel iute!
 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de miel-0
Ciorba de miel-1
Ciorba de miel-2

COMENTARII (32)

Rocsi 1

15.04.2015, 20:03

Mariana

Rocsi 1

15.04.2015, 20:04

Anca, ma bucur ca iti place

Rocsi 1

15.04.2015, 20:05

Mihaela, al meu sot nu e pretentios de fel, dar ca orice om, are si el cateva chestii care nu le mananca ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20