Ciorba de miel cu dovlecei

de katty in Ciorbe, 17 Sep 2021 | 2268 vizualizari

 

O ciorbita delicioasa cu carne de miel, multi dovlecei si iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne de miel cu os
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 dovlecei
  • 2 linguri paste risoni
  • sare
  • piper negru macinat
  • maghiran uscat
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml iaurt
  • patrunjel verde tocat fin
  • zeama de lamaie optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu dovlecei:

Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2 degete si fierbem pana carnea este moale, spumand bine pentru a obtine o zeama limpede.

Scurgem zeama, pastrand carnea separat. Curatam ceapa,morcovul, ardeiul gras si  telina si le taiem cubulete.

Punem zeama inapoi la foc impreuna cu legumele. Cand acestea sunt fierte de jumatate adaugam dovleceii pe care i-am descojit si i-am taiat cuburi mai mari.

Scoatem carnea de pe oase. Dupa 10 minute adaugam carnea, pastele, sare, piper si maghiran.

Daca este nevoie completam cu putina apa calda si fierbem 5-7 minute. Intr-un castron batem iaurtul cu galbenusurile si turnam incet, cate putina zeama fierbinte amestecand continuu.

Turnam amestecul in oala cu ciorba amestecand continuu. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat fin.

Servim ciorba fierbinte, optional putem sa o mai acrim cu zeama de lamaie.

TIPS-URI

1

daca o doriti mai acra puteti sa o acriti cu zeama de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana