Ciorba de miel cu legume proaspete, tarhon si leustean

de Bucataras in Supe/Ciorbe, 19 Apr 2016 | 1993 vizualizari

 

Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu care poate fi incercat oricand!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne de miel pentru ciorba
  • 2 morcovi
  • 1 radacinia de patrunjel
  • 1 radacina de pastarnac
  • o bucata de telina
  • 4 fire de ceapa verde
  • 50 gr orez
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml smantana grasa
  • 300 ml bors
  • cate o jumatate de lingurita nuscoara rasa si coriandru macinat
  • sare si piper dupa gust
  • 7 fire de tarhon proaspat
  • 1 legatura de leustean pentru presarat deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu legume proaspete, tarhon si leustean:

Pregateste mai intai legumele! Toaca marunt morcovii, radacinile de patrunjel si pastarnac, telina si ceapa verde. Pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare, in 3 litri de apa rece si aduna spuma de la suprafata. Pune apoi legumele si cand incep sa se inmoaie adauga orezul spalat. Condimenteaza cu sare, piper, nucsoara rasa si coriandru macinat. Lasa sa fiarba, apoi pune borsul.

Amesteca intr-un castron galbenusurile de ou cu smantana si pune cate un polonic de ciorba fierbinte. Dupa ce ai incorporat 5-6 polonice si ai adus la aceeasi temperatura ciorba din castron cu cea din oala, rastoarna totul in oala si amesteca usor.

Mai lasa sa dea cateva clocote, opreste focul si pune deasupra tarhonul si leusteanul proaspat tocate.

Miroase nemaipomenit! Sper sa incerci si tu reteta mea de ciorba de miel.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de miel cu legume proaspete, tarhon si leustean-0

COMENTARII (14)

dantes 1

26.04.2016, 06:26

Buna!

ianculubita 1

26.04.2016, 12:06

Tare bine arata si cred ca e si gustoasa!! Eu nu am facut niciodata ciorba de miel cu smantana pentru ca prin partile noastre nu se foloseste!

Camelya 1

12.05.2016, 11:38

Yamyy, ce ciorbita delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41