Ciorba de miel cu macris

de delia64 in Ciorbe, 24 Apr 2014 | 920 vizualizari

 

Este delicioasa si o fac in fiecare an de Pasti .

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cap de miel
  • aproximativ 400 grame coaste de miel
  • 200 grame orez
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 2 kg. macris
  • 4 oua
  • 250 grame smantana
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu macris:

Intr-o  oala de zece litri punem  la fiert ,apa , capul si costitele cu putina sare  , spumam din cand in cand .

Spalam orezul si il lasam in apa rece .

Spalam macrisul ceapa si usturoiul si le taiem .

Cand este fiarta carnita strecuram ciorba .

Ciorba se pune la foc si se adauga macrisul , ceapa si usturoiul maruntite. 

Adaugam  si orezul .

Separam carnita de os si o  punem in ciorba .

Batem ouale cu smantana si punem 3-4 polonice de ciorba calda si batem bine sa se omogenizeze  , dam focul la minim si punem oule batute amestecand mereu pentru a nu se branzi ciorba .

Mai lasam 10 minute la foc incet si potrivim de sare si piper .

Se serveste calda cu smantana si ardei iute .

Pofta buna !!!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Macrisul da ciorbitei un gust acrisor .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de miel cu macris 313040
retete culinare - Ciorba de miel cu macris 313041
retete culinare - Ciorba de miel cu macris 313042
retete culinare - Ciorba de miel cu macris 313043
retete culinare - Ciorba de miel cu macris 313044
retete culinare - Ciorba de miel cu macris 313045

COMENTARII (28)

delia64 1

30.04.2014, 14:26

Crina

marcela1979 1

30.04.2014, 18:40

delia64 1

02.05.2014, 10:12

marcela1979

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: