Ciorba de miel cu smantana si lamaie

de Sidy in Ciorbe, 7 Mai 2013 | 1624 vizualizari

 

Ciorba de miel cu smantana si zeama de lamaie este potrivita pentru masa de Pasti, pentru ca are un gust acrisor, este consistenta si aromata cu leustean proaspat.
Eu zic ca a fost o ciorbita revigoranta....

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne miel cu os
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • o gramajoara macris
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura leustean verde
  • 200 ml smantana
  • 1-2 galbenusuri
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu smantana si lamaie:

Curatam zarzavatul si ceapa. Zarzavatul il dam pe razatoarea mare, ceapa o lasam intreaga.

Carnea o portionam potrivit .

Morcovii ii tragem putin la tigaie , pentu o culoare frumoasa data ciorbei.

Punem carnea la fiert in apa cu sare, cand clocoteste o spumuim.

Adaugam apoi zarzavaturile si ceapa intreaga.Asezonam si lasam sa fiarba aproximativ 50 de minute, la foc mic.

Macrisul il curatam de codite, il spalam bine, il rupem cu mana si il introducem in ciorba.

Lasam sa mai fiarba 10 minute.

Galbenusurile le amestecam cu smantana si un polonic de ciorba fierbinte, apoi rasturnam compozitia in ciorba, lasam sa dea un clocot.

Servim ciorba cu zeama de lamaie pusa in ea si cu verdeata presarata deasupra.

Pofta mare sa aveti.

 

TIPS-URI

1

Ardeiul iute este indicat sa il serviti cu aceasta ciorba revigoranta...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de miel cu smantana si lamaie 225840
retete culinare - Ciorba de miel cu smantana si lamaie 225841
retete culinare - Ciorba de miel cu smantana si lamaie 225842
retete culinare - Ciorba de miel cu smantana si lamaie 225843
retete culinare - Ciorba de miel cu smantana si lamaie 225844
retete culinare - Ciorba de miel cu smantana si lamaie 225845

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

07.05.2013, 14:57

Anett 1

07.05.2013, 15:52

Sim0na 1

07.05.2013, 20:12

N-am facut pana acum cu smantana, dar o am pe lista

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D