Ciorba de miel reteta cu tarhon si smantana

de MOKUSKA in Ciorbe, 23 Apr 2014 | 5638 vizualizari

 

Artemisia dracunculus-Tarhon Este o verdeata foarta aromata, provine din Asia. Eu pastrez tarhonul in borcane cu sare grunjoasa si cu otet. Otetul de tarhon vara il folosesc pe salate. Sotul meu (parintii lui originari din Teleorman) nici nu a auzit de tarhon pana sa ma cunoasca. De atunci ciorbele lui preferate sunt : ciorba de cartofi cu tarhon, ciorba de fasole boabe si afumatura si tarhon si nelipsita ciorba de miel de Paste cu tarhon.
Ciorba de miel reteta

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • oase de miel (eu am folosit coaste si sira)
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica (o felie)
  • 1 ceapa mare
  • 1 lamaie
  • otet de tarhon
  • sare
  • o legatura de loboda
  • tarhon
  • ardei gras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta cu tarhon si smantana:

Oasele de miel se curata foarte bine, se spala si se lasa 3 minute in apa clocotita, dupa care se scurg bine si se clatesc cu apa calduta.

Tocam ceapa, ardei gras si loboda marunt, zarzavatul rondele, punem la fiert impreuna cu carnea de miel si putin tarhon tocat. Mielul fierbe foarte repede trebuie verificat dupa 30 minute cu o furculita. Inainte de a lua de pe foc ciorba o condimentam cu: zeama de lamaie, sare din tarhon, putin otet de tarhon si mai tocam o mana de tarhon, dupa care se pune capacul se lasa inca 5 minute sub capac.

Se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta cu tarhon si smantana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bors de miel