Ciorba de miel reteta

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 4 Apr 2016 | 4299 vizualizari

 

Ciorba de miel reteta
Este sezonul de primavara al taierii mieilor. Am preaparat o ciorba din cap de miel proaspat , necongelat. Este o ciorba deosebit de gustoasa daca o prepari cum trebuie. Se aduga multe verdeturi, deci este si plina de vitamine . 

 

INGREDIENTE

  • 1 cap miel
  • 1 luingurita rasa boabe piper negru
  • 2 foi dafin
  • 2 linguri otet
  • 3 morcovi
  • 2 cepe mici
  • 2 tije telina
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 ardei gras mare
  • 1/2 ardei galben
  • 1 lingurita condimente uscate - oregano ,rozmarin , chilli
  • 1 cana smantana
  • 3 linguri orez
  • 3 linguri tarhon in otet
  • sare
  • piper

,,Vitamine ''

  • urzici verzi
  • spanac verde
  • salata verde
  • macris
  • salatica de padure untisor , grausor , salata mieilor , iarba randunelului ]
  • leurda
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta:

  1. Capul de miel; se spala bine si se pune la fiert  3apa [ sa-l acopere bine ] . Se aduga ,otet , foi dafin si boabe de piper .
  2. Fierbeti bine capul de miel tim de o ora .Din cand in cand spumati .
  3. Pregatiti legumele . le spalati si curatati . Taiati cubulete radacinoasele si ardeii .
  4. Trageti oala de pe foc , scoateti capul de miel pe un platou si strecurat lichidul intr-o alta oala .
  5. Se pune oala cu zeama la fiert din nou si se aduga radacinoasele taiate cubulete , cepele intregi , si tijele de telina .
  6. Dupa ce au fiert 15 minute puneti la fiert usturoiul verde tocat si orezul . Lasati la fiert inca 10 minute . Adugati suplimentar apa , daca doriti sa preparati mai multa ciorba .
  7. Alegeti bucatile frumoase de carne de pe capul de miel . Cu ajutorul unui cutit desfaceti calota craniana [ dupa ce a fiert aceasta operatiune se face usor ] . Scoateti creierul si curatati s i portionati limba .
  8. Adugati limba , creierul si bucatele de carne in oala cu ciorba .
  9. Incercati daca a fiert morcovul . In caz afirmativ dregeti ciorba cu tarhon in otet tocat , smantana .
  10. Gustati si sarati, piparati , acriti daca mai este nevoie .
  11. Spalati bine verdeturile si le tocati fasii.
  12. Adugati verdeata in ciorba fierbinte , inainte de servire [ pentru a-si pastra vitaminerle si culoarea frumoasa ] .
  13.        Pofta buna

TIPS-URI

1

Smantana se amesteca [ se desface] cu o cantitate cel putin egala de zeama fierbinte . Astfel se evita formarea de cocoloase .

2

Folositi smantana de calitate , adevarata , cu cel putin 25% grasime . daca va faceti griji pentru silueta folositi o cantitate mai mica sau inlocuiti cu un iaurt gras grecesc de 10 %Grasime .

3

Verdeata se aduga la sfarsitul fierberii . Doar se opareste daca doriti sa-si pastreze vitaminele si culoare frumoasa de verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Bubulyk 1

10.04.2016, 20:45

De sezon

Andra_Constantinescu 1

11.04.2016, 13:45

Ce-mi plac mancarurile tale! Sunt asa de colorate!

mihaelar63 1

12.04.2018, 23:56

Andra si ale tale sunt la fel

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rosii