Ciorbă de os (porc)

de portiadelumina in Ciorbe, 10 Ian 2013 | 2004 vizualizari

 

Zic din introducere că nu am mai pozat tot, că morcovi, ceapă, cartofi şi alte legume aţi mai văzut pe la mine, deci ştiu să toc. :D
Aaaa, ciorba de os, de porc, are un miros deosebit, specific. Nu ştiu cum îl percepeţi voi, dar mie îmi place tare mult şi îmi creează senzaţia de foame imediat.

 

INGREDIENTE

  • os de porc (de preferat picior)
  • 3 cepe
  • un morcov
  • legume congelate (ardei, păstârnac, ţelină)
  • 3 cartofi
  • sare
  • 1.5 l zeamă de varză
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de os (porc):

Am spart osul în câteva bucăţi (cum preferă fiecare, cum e mai la îndemână). Am spălat bucăţile de os cu carne apoi le-am pus la fiert. Între timp am curăţat legumele şi le-am tocat. După fierberea iniţială (cât să iasă se cureţe bine carnea şi osul de reminscenţele de sânge din ţesuturi) se pune din nou la fiert cu cartofii şi se pune sare. La timpul potrivit (când cartofii şi carnea sunt fierţi mai mult de jumătate) se adaugă ţi celelalte legume tocate. După ce au fiert (carnea trebuie să fie bine fiartă), spre final, se adaugă zeama de varză şi se mai lasă câteva minute.

Fideaua (dacă se pune) nu trebuie să fie multă pentru că ciorba oricum e săţioasă.

Poftă bună!

p.s Merge de minune cu mămăligă:D

p.p.s Pozele mele sunt fără "ceaţă", că n-am program din acela, dar cred că merg şi de pe blatul de bucătărie.

 

TIPS-URI

1

fidea

2

legumele congelate sunt producţie proprie

RETETA IN IMAGINI

Ciorbă de os (porc)-0
Ciorbă de os (porc)-1
Ciorbă de os (porc)-2

COMENTARII (82)

portiadelumina

portiadelumina 1

02.02.2013, 20:35

Cleme, dacă am acrit-o cu zeamă de varză trebuie să iasă aşa. Ştiu şi cum zici tu, dar te aştept cu reţeta

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

05.12.2013, 17:02

foarte buna ciorbica

Xandrinne

Xandrinne 1

11.08.2015, 09:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!