Ciorba de perisoare

de izulika in Supe/Ciorbe, 17 Aug 2010 | 5286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe mijlocii
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 telina mica
  • 1 morcov potrivit
  • 1 cartof
  • 1 legatura partunjel verde sau leustean
  • 1 varf de lingurita piper
  • 1 lingura delicat
  • bors la plic sau la sticla
  • 1 lingura orez
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • 70 g pasta tomate

Pentru perisoare avem nevoie de:

  • 300 grame de carne mix (porc si vita)
  • 1 lingura cimbru
  • 1 varf de lingurita piper
  • 1 lingura gris
  • 1 ou
  • 1 lingurita ulei
  • 2-3 lingurite delicat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Intr-o oala se pune apa la fiert

intre timp legumele se spala,si se curata apoi ardeii se toaca cubulete mici, ceapa se toaca marunt, telina,morcovul,cartoful,rosiile se rad pe razatoarea mare si se pun peste apa la fiert.

Intre timp carnea si condimentele se amesteca bine iar dupa ce legumele sunt fierte se formeaza perisoare umezind mana cu ulei si otet pentru a nu se farama la fiert.

Se adauga si perisoarele si se lasa sa fiarba la foc mic,adunand spuma din cand in cand,

dupa ce perisoarele au fiert se adauga pasta de tomate si orezul.

Cand orezul este fiert se adauga bors,delicat,piper dupa gust.

Apoi se toaca usturoiul marunt si se adauga in ciorba lasand sa mai dea cateva clocote, la sfarsit se inchide focul si se adauga patrunjel tocat marunt si/sau leustean.

 

TIPS-URI

1

se poate servi cu smantana si ardei iute

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de perisoare 46726
retete culinare - Ciorba de perisoare 46727
retete culinare - Ciorba de perisoare 46728
retete culinare - Ciorba de perisoare 46729
retete culinare - Ciorba de perisoare 46730

COMENTARII (10)

yafa 1

18.08.2010, 16:04

Ce bunatate de ciorbita, a mai ramas un strop si pentru mine?

izulika 1

18.08.2010, 23:26

a ramas serveste eu dau ciorba tu aduci ardeiul iute

Bucataras Medi 1

19.08.2010, 08:05

ce bine arata si ce buna trebuie sa fie........mmm.............

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D