Ciorba de perisoare

de deliciousflavours in Ciorbe, 21 Oct 2011 | 6099 vizualizari

 

Zilele trecute pe mai toate site-urile pe care le urmaresc au "navalit" (sau cel putin asa mi s-a parut mie :P) retete cu ciorba de perisoare si bineinteles ca mi s-a facut si mie pofta :), prin urmare am facut si eu...

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 3-4 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  •  2 felii de telina
  • 1 cartof
  • 1 ardei
  • 1 rosie
  • 50 gr smantana+50 gr iaurt
  • sare, piper
  • patrunjel tocat
  • leustean (optional)
  • Pentru perisoare:  
  • 300 gr carne macinata
  • 50 gr orez
  • 2 oua
  • sare, piper
  • patrunjel tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Spalam, curatam si taiem cubulete mici toate legumele. In putin ulei calim ceapa, morcovii, radacinile de patrunjel, telina si  ardeiul. Apoi turnam peste legume apa, in functie de cantitatea pe care dorim s-o pregatim, condimentam cu sare si piper dupa gust. Punem cateva frunze de leustean, este optional, dar cum mie imi place foarte mult aroma leusteanului, am pus din belsug . Cand incepe sa fiarba adaugam cartofii cubulete si rosia decojita si data prin razatoare.

Lasam sa mai fiarba iar cand legumele sunt aproape fierte adaugam perisoarele obtinute prin amestecarea ingredientelor necesare, adaugand si un strop de apa). Continuam fierberea si verificam daca toate legumele, respectiv perisoarele sunt fierte si luam vasul de pe foc. Intr-un vas amestecam smantana cu iaurtul, adaugam cateva linguri din ciorba, omogenizam bine si cand ciorba s-a mai racit putin adaugam amestecul. Deasupra presaram patrunjel.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare-0
Ciorba de perisoare-1

COMENTARII (20)

Kori

Kori 1

24.10.2011, 13:36

o ciorba bunoaca tare

tanyapatap

tanyapatap 1

29.10.2011, 16:47

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

19.12.2013, 22:42

ce ciorbica buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!