Ciorba de perisoare

de babi5 in Ciorbe, 15 Iun 2013 | 1125 vizualizari

 

Este o ciorbita buna si satioasa, asa ca am trecut la treaba. A iesit super buna!

 

INGREDIENTE

  • 3/4 kg carne macinata de porc
  • 4 morcovi
  • 2 ardei galbeni
  • 2 patrunjei
  • 2 cepe
  • 150 gr orez
  • 2 oua
  • piper
  • sare
  • vegeta
  • frunze de leustean
  • 2 felii telina
  • bulion (a la mala am folosit eu)
  • ulei 50 ml.
  • foi dafin
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se curata zarzavatul, ceapa, ardeiul, se spala bine si se toaca, apoi il punem in oala, adaugam uleiul si le lasam sa se joace un picut impreuna, pina morcovul lasa un picut de culoare. Adaugam apa calda, lasam sa dea un clocot, apoi adaugam perisoarele pe care le-am modelat intre timp.

Perisoarele le facem astfel: intr-un castron punem carnea macinata, adaugam piper, sare, vegeta, ouale si orezul bine spalat. Amestecam bine pina obtinem compozitia dorita.

Dupa ce am adaugat perisoarele, lasam sa fiarba aproape 80% apoi adaugam bulionul, potrivim de sare, piper. Daca vrem mai acrisoara putem adauga zeama de lamaie sau otet. Asezonam la final cu frunze de leustean, patrunjel sau telina.

Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Se serveste ca atare sau cu smintina cine doreste

2

Si un ardei iute la fel cine doreste

3

Am folosit o oala de 4 litri

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare-0
Ciorba de perisoare-1
Ciorba de perisoare-2
Ciorba de perisoare-3
Ciorba de perisoare-4
Ciorba de perisoare-5
Ciorba de perisoare-6
Ciorba de perisoare-7

COMENTARII (23)

babi5

babi5 1

15.06.2013, 18:47

va pupa Babi de frumoase

Rocsi

Rocsi 1

15.06.2013, 20:38

O ciorba foarte gustoasa

babi5

babi5 1

15.06.2013, 22:39

Multumesc Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!