Ciorba de perisoare

de Tuxedo in Ciorbe, 5 Iul 2013 | 6854 vizualizari

 

Ciorba de perisoare este nemaipomenita, atata vara cat si iarna, noua ne place in mod deosebit si cel mai mult acrita cu zeama de varza. De obicei imi opresc niste zeama de varza in frigider ca sa am mai mult timp :-)

 

INGREDIENTE

  • pentru o oala de 4 l de apa
  • 1 pastarnac
  • un sfert telina radacina (sau 4 tije telina pentru petiol
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras
  • o ceapa
  • 4 linguri orez
  • 1 litru bors
  • ulei
  • patrunjel si leustean
  • 800 gr carne de porc tocata (sau manzat)
  • sare
  • 2 oua
  • 2 linguri pasta de tomate sau rosii proaspete (2-3)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Spalam si curatam legumele cu apa rece.

Punem apa in oala cam jumatate, adaugam pastarnacul intreg si telina (cea pentru petiol o feliem), radem morcovul sau il taiem rondele, tocam ceapa marunt si ardeiul gras feliute subtiri si lasam sa fiarba la foc mic pana cand legumele se vor inmuia si isi vor schimba culoarea.

Adaugam sare si gustam, daca mai este nevoie de sare, mai adaugam ulterior.

Intr-un bol punem carnea tocata, o amestecam cu un praf de sare, piper, 2 linguri de orez, 2 oua batute si o lingura pasta de tomate, un pic de marar tocat si formam bile de carne pe care le punem in lichidul din oala.

Cand sunt gata fierte, se vor ridica deasupra.

In ciorbita mai adaugam 2 linguri de orez pe care il lasam sa fiarba, apoi punem o lingura mare de bulion si borsul care l-am incalzit inainte. Deasupra punem cateva linguri de ulei si mai lasam sa fiarba 5 minute.

Se ia oala de pe foc si adaugam verdeata tocata marunt.

O dregem cu smantana si o servim cu pofta!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi in loc de bors, zeama de varza, iar in loc de bulion, rosii bine coapte si pasate.

2

Se pot cali legumele la inceput in putin ulei

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare-0
Ciorba de perisoare-1
Ciorba de perisoare-2

COMENTARII (25)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 15:02

foarte buna

cristi_reby

cristi_reby 1

04.02.2014, 22:02

ancutsa

ancutsa 1

08.08.2016, 21:37

Arata tare bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!