Ciorba de perisoare

de Alexandra Burz in Ciorbe, 22 Aug 2013 | 1108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata
  • 100 gr orez
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei
  • 3-4 l apa
  • tarhon in otet
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se curata si se spala bine legumele

Carnea tocata se amesteca cu orezul, o ceapa tocata marunt, 1 ou, sare si piper

Restul legumelor se taie si se pun la calit in ulei pentru 5 minute

Se adauga apa si se lasa la fiert cu putina sare

Din compozitia obtinuta din carne se fac "bulgarasi" rotunzi si se adauga in ciorba atunci cand aceasta clocote

Se mai lasa la fiert la foc mic, pentru ca sa nu se imprastie perisoarele aproximativ 20-25 minute

Se adauga sare si piper dupa gust

Cand este fiarta se ia de pe foc si se lasa la racit

Intr-un bol se amesteca cele doua oua ramase cu smantana si tarhonul tocat marunt

Se adauga in ciorba cand aceasta s-a domolit pentru a nu se cocarti smantana.

 

POFTA BUNA!

 

TIPS-URI

1

Dupa preferinta se poate adauga otet in farfurie

2

Se serveste cu ardei iute proaspat sau murat dupa preferinta

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare-0
Ciorba de perisoare-1
Ciorba de perisoare-2
Ciorba de perisoare-3
Ciorba de perisoare-4

COMENTARII (9)

Rocsi

Rocsi 1

22.08.2013, 22:44

O ciorbita ce imi place mult

dantes

dantes 1

23.08.2013, 07:43

interesant
Se adauga in ciorba cand aceasta s-a domolit pentru a nu se cocarti smantana.

mamaieelena

mamaieelena 1

23.08.2013, 17:18

gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!