Ciorba de perisoare

de Adi75 in Ciorbe, 19 Ian 2014 | 1754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Oase de porc cu carne 600 g
  • 3-4 morcovi
  • o gulie mica
  • o felie telina
  • o ceapa mica
  • pastarnac 60 g
  • o radacina patrunjel
  • 500 g carne tocata
  • 70 g orez
  • un ou mare
  • o lingura faina alba
  • sare , vegeta , piper
  • patrunjel verde
  • suc de lamaie sau bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se pun oasele la fiert in cca 4 L apa, se curata zarzavaturile si se taie cubulete. Supa trebuie spumata. Cand carnea se desprinde usor de pe oase le scoatem afara, lasam supa sa se aseze si o strecuram, asa vom fi siguri ca nu raman bucati mici de oase. Punem din nou supa la fiert si adaugam toate zarzavaturile deja taiate cubulete.

Intre timp pregatim perisoarele (500 g carne tocata, 70 g orez, ou, faina, putina ceapa tocata marunt, sare, piper) se omogenizeaza bine toate apoi facem niste bilute mici. Cand zarzavaturile sunt fierte de jumatate adaugam si bilutele facute din carne. Se fierb la foc mediu 10-15 minute, timp in care perisoarele fierte vor urca la suprafata. Stingeti focul, puneti capacul la oala si lasati sa se raceasca ciorba. Cand s-a racit dregeti cu sucul de lamaie sau bors.

Se poate servi cu smantana si patrunjel tocat .

 

TIPS-URI

1

Eu am pus si putin usturoi in compozitia de perisoare

2

Am pus si putina carne de pe oase ;)

COMENTARII (12)

DIANA B

DIANA B 1

28.03.2015, 12:21

Una dintre ciorbele fine ale bucatariei . Si o nota-n plus ptr supa de oase (cu carne) folosita



Adi75

Adi75 1

24.04.2015, 20:17

Mulțumesc mult DIANA B

Xandrinne

Xandrinne 1

13.09.2015, 10:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!