Ciorba de perisoare

de nacularisa in Supe/Ciorbe, 13 Mai 2014 | 1058 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui tocat,
  • 1 ou,
  • gris,
  • sare,piper,
  • 1/2 ceapa,
  • 1 legatura patrunjel proaspat,
  • 1 morcov,
  • 1/2 ardei rosu,
  • 1 ceapa,
  • 1 lg bulion,
  • 1 lg zarzavat,
  • 3-4 lg orez fiert,
  • 1 cub maggie de gaina,
  • 1 + 1/2 lg bors knorr
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Punem la fiert intr-o oala ,in cantitatea de apa dorita, o bucata cu os cu carne de pui de casa(pt a fi mai gustosa) si cu putina sare

Intre timp pregatim amestecul de carne pt perisoare,amestecand 500 g piept cu  aproape o legatura de patrunjel tocat(restul il presaram la final in ciorba),sare si piper dupa gust,cu oul si 1/2 ceapa tocata f marunt si daca este prea moale compozitia(nu poate fi modelata) punem f putin gris,pt ca intareste(atentie sa nu punem prea mult).Gustam putin si daca e suficient de condimentata,o lasam deoparte

Cand carnea este aproape fiarta adaugam morcovul,ardeiul si ceapa tocate marunt si le lasam sa fiarba impreuna cu carnea pana cand aceasta e fiarta

Ulterior,scoatem bucata de pui din oala si adaugam bulionul,zarzavatul si cubul maggie si putina sare

Separat fierbem orezul  si gand este fiert il scurgem si il lasam deoparte.

Cand legumele sunt fierte,ne umezim mainile si formam bilute din compozitie,perisoarele,si le punem in oala.Putem sa le punem pe toate sau nu.Din aceasta cantitate mi-au iesit cca 40.Si punem praful de bors knorr

Asteptam  15'-20' ca sa fim siguri ca sunt fierte,oricum luam una si o taiem pt a verifica daca sunt sau nu fierte.

La final adaugam orezul,patrunjelul  si leusteanul tocat si oprim focul.

 

TIPS-URI

1

a fost prima data cand am facut perisoare si mi-au iesit f gustoase si nici nu s-au crapat la fiert :D

COMENTARII (4)

nacularisa 1

13.05.2014, 16:17

Ms

alilianaa 1

13.05.2014, 21:41

tare buna..

Rocsi 1

14.05.2014, 11:03

Mmm vin la o portie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S