Ciorba de perisoare

de maria_ilie in Supe/Ciorbe, 4 Feb 2016 | 1676 vizualizari

 

Am ales sa impartasesc cu voi reteta mamei mele de ciorba de perisoare, a fost preferata mea din totdeauna si imi place sa o gatesc de cate ori simt nevoia de o zeama buna.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. carne de porc cu vita amestecata;
  • 2 lingurite de gris;
  • 3 oua;
  • o ceasca de orez;
  • piper macinat;
  • cimbru;
  • sare si piper;
  • delicat;
  • bors delicat;
  • 4 cepe;
  • 2 morcovi;
  • un ardei rosu;
  • 4-6 cartofi medii;
  • pasta de tomate;
  • patrunjel;
  • leustean.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se taie ceapa marunt (eu am folosit blender-ul), se toaca cubulete cartofii si ardeiul, morcovul l-am dat prin razatoare. Punem zarzavatul sa fiarba, cand acesta a fiert se adauga pasta de tomate si borsul (eu folosesc borsul de la knorr).

Intre timp pregatim perisoarele. Amestecam intr-un bol carnea, ouale, grisul, orezul, patrunjelul verde, cimbrul, putin delicat, sare si piper dupa gust. Cand compozitia este omogena formam perisoarele si le asezam pe un platou sau un fund de lemn.

Dupa ce au fiert legumele cu pasta de tomate si borsul adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba (cand perisoarele au fiert acestea vor iesi la suprafata), tot atunci potrivim de sare si piper.

La final de tot adaugam leustean.

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Orezul il vom lasa la inflorit in apa circa 10 minute pana sa il adaugam la compozitia de perisoare;

2

Adaug grisul ca sa iasa perisoarele fragede.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de perisoare 426318
retete culinare - Ciorba de perisoare 426319
retete culinare - Ciorba de perisoare 426320
retete culinare - Ciorba de perisoare 426321

COMENTARII (5)

Gicuta69 1

10.02.2016, 18:36

Buna ciorbica!

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 17:27

-Licurici- 1

19.07.2016, 16:31

Imi place mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55