Ciorba de perisoare

de mihaelar63 in Ciorbe, 1 Oct 2018 | 5816 vizualizari

 

 Ciorba de perisoare este printre preferatele noastre. De aceasta data diferenta a fost data de mixul de carne pui+ vitel, boabele de ovaz si smantana de calitate superioara. Carnea de asemenea a provenit de la animale crescute la tara, in gospodarie, cu hrana naturala adecvata.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 gogosar
  • 1 morcov mare
  • 1 bucata telina
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri boabe de ovaz
  • 4 linguri cu varf de smantana grasa 50%
  • frunze telina verde
  • zeama lamie -optional
  • Pt. perisoare :
  • 500 gr piept pui dezosat 
  • 500 gr carne vitel 
  • 1 ou 
  • 1 legatura patrunjel verde 
  • 3 linguri gris de grau 
  • sare
  • fulgi de ardei iute rosu rasniti 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

  1. Curatati si spalati legumele.
  2. Tocati cubulete marunte ceapa, gogosarul, morcovul si telina.
  3. Sotati usor pentru inceput ceapa si gogosarul. Adaugati morcovul si telina.
  4. Dupa 3 minute se pun la fiert in oala 2 apa peste legume. Sarati.
  5. Fierbeti 15-20 minute legumele. Intre timp pregatiti perisoarele.
  6. Taiati bucati mai mici carnea de vitel si pui.
  7. Se toaca impreuna cu patrunjelul verde.
  8. Eu am folosit vasul de maruntit al mizerului vertical de mana.
  9. Preparati amestecul pentru perisoare din carnea tocata cu patrunjel, ou, sare, fulgi de ardei rosu iute si gris.
  10. Puneti la fiert si boabele de ovaz.
  11. Reduceti intensitatea fierberii si adaugati in zeama perisoare de marimea preferata.
  12. Mie imi plac perisoarele potrivite nici prea mici, nici prea mari.
  13. Pregatiti un bol mic cu putina apa.
  14. In acest bol va udati mana pentru a putea modela perisoarele mai usor.
  15. Puneti capacul si fierbeti la foc mic inca 10 minute.
  16. Diluati smantana cu zeama fierbinte din ciorba si o adaugati in oala dupa ce ati oprit focul.
  17. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  18. Acriti, daca va place, cu putina zeama de lamaie.
  19. La servire garnisiti farfuria cu telina verde.

                Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

La ciorba, serviti ceapa, ardei iuti sau dulci dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde