Ciorba de perisoare a la grec

de Oana in Ciorbe, 23 Ian 2011 | 11397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 2 felii de telina
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • o mana cu orez
  • 300 ml bors
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri cu smantana
  • marar proaspat
  • sare
  • 4 l apa
  • Perisoare:
  • 500 g carne tocata
  • 2 linguri cu orez
  • o ceapa rosie mica
  • un ou
  • o lingura marar proaspat tocat
  • sare piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare a la grec:

Morcovul, telina, ardeiul si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune apa la fiert, se adauga legumele si sare dupa gust, se lasa la fiert. Intre timp se pregateste carnea pentru perisoare(puteti folosi ce carne va place, eu am pus pulpa de porc tocata). Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata fin, orezul spalat si scurs, oul, sare, piper si marar tocat. Cand legumele sunt fierte se da focul mic, se adauga o mana de orez spalat si scurs, apoi cu mana umeda se formeaza perisoarele si se adauga in ciorba. Se lasa sa fiarba la foc mic pana ce orezul din perisoare a fiert. Se adauga borsul dat in fiert. Cele doua galbenusuri se amesteca intr-un castron mai mare cu smantana, apoi se adauga laptele. Se pune cu polonicul zeama fierbinte din ciorba peste compozitia de lapte, pana se incalzeste laptele (4-5 polonice cu zeama sunt suficiente). Apoi se toarna totul in oala cu ciorba si se opreste focul. Se presara la sfarsit marar prospat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de perisoare a la grec 80066
retete culinare - Ciorba de perisoare a la grec 80067
retete culinare - Ciorba de perisoare a la grec 80068
retete culinare - Ciorba de perisoare a la grec 80069
retete culinare - Ciorba de perisoare a la grec 80070
retete culinare - Ciorba de perisoare a la grec 80071
retete culinare - Ciorba de perisoare a la grec 80072

COMENTARII (26)

alinutzika 1

06.10.2011, 21:40

mmmmm

MIUTA 1

06.10.2011, 23:39

babi5 1

16.12.2014, 07:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: