Ciorba de perisoare a la grec

de madi_marin in Ciorbe, 25 Aug 2014 | 25876 vizualizari

 

Ciorba de perişoare e preferata mea. De data asta am facut-o a la grec. Delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocată amestec
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia
  • 1 păstârnac
  • 1 cartof mare
  • pătrunjel proaspăt
  • un praf de cimbru uscat
  • 4 gălbenuşuri
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 ml smântână de gătit
  • oţet
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare a la grec:

Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins pentru câteva minute.

Se adaugă 1 l de apă şi se lasă să fiarbă.

Carnea se amestecă cu sare, piper , cimbru şi pătrunjel proaspăt tocat. Se formează perişoare pe care le punem la fiert peste ceapă.

Când sunt aproape fierte se adaugă morcovul şi păstârnacul rase  şi cartoful şi ardeiul tăiate cubuleţe.

Se lasă să fiarbă totul la foc potrivit.

Când legumele şi carnea sunt gata, se drege ciorba cu oţet, sare, piper şi gălbenuşurile amestecate cu laptele şi smântâna de gătit ( acestea se aduc la aceeaşi temperatura adaugând zeamă fierbinte de ciorbă). Se fierb împreună doar un minut, după care se stinge focul şi se adaugă verdeaţa tocată.

Poftă buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare a la grec" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (35)

madi_marin 1

28.08.2014, 19:10

deutzica asta e ,,zero,, la toate capitolele asteptam retete de top de la ea...ce sa zic....

deutzica 1

29.08.2014, 22:53

Credeam ca acesta e un site serios, unde se poate discuta fara sa se aduca jigniri din cele mai urate, (autoarea declara ca sunt "zero" la toate capitolele si ca mi-ar baga undeva reteta!)
Madi-marin, ramai cu bine si poate voi reveni, daca vei gasi de cuviinta sa-ti mai cizelezi un pic limbajul de maidan!

Si nu pot, inainte de a te parasi definitiv, sa nu apreciez cat de multa dreptate ai avut cand ai afirmat ca intentionezi sa bagi "undeva" aceasta reteta care-ti apartine. Cam atata si merita!

-Licurici- 1

23.06.2015, 08:30

Mi se pare foarte interesanta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu dovlecei